18.9 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

(VABILO) Ob 40-letnici Folklorne skupine COF: Polka je ukazana!

Folklorna skupina COF – Klub optimističnih folkloristov praznuje letos 40-letnico delovanja. Jubilejni nastop bo posvečen etnokoreologu prof. Mirku Ramovšu, ki je že dolga leta strokovni svetovalec in prijatelj veteranske folklorne skupine COF. Nastop bo v nedeljo, 23.10. ob 18.00  v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Program nastopa bo dopolnil in popestril družinski godčevski sestav Volk Folk iz Ilirske Bistrice, ki se v slovenskem glasbenem prostoru uvršča med najboljše poustvarjalce slovenskega ljudskega pevskega in godčevskega izročila.

Na prazničnem dogodku  bomo predstavili predstavili 7 plenih spletov iz našega repertoarja.

Gosti: vokalno-instrumentalna skupina Volk Folk iz Ilirske Bistrice.

Folklorna skupine COF o sebi: »Že samo ime skupine, ki smo si ga nadeli »COF – Klub optimističnih folkloristov«, da skupino sestavljamo plesalci in muzikanti, ki kljub številu »križev«, ki jih nosimo, z veseljem in radostjo ohranjamo slovensko ljudsko izročilo. V skupini pod umetniškim vodstvom Gorazda Mušiča redno pleše preko 40 plesalcev, katerim gode 5 glasbenikov (dva harmonikaša, violinist, basist in klarinetist).

V mladosti smo bili vsi člani različnih študentskih folklornih skupin iz vse Slovenije, kjer smo vzljubili slovenski ljudski ples do te mere, da nam je “zlezel globoko pod kožo” in si ga  prizadevamo ohranjati za prihodnje generacije. Mogoče sedaj naši koraki niso več tako poskočni kot so bili nekoč, vendar so desetletja plesnih izkušenj opazna na vsakem gibu.

Skupina je dejavna že 40 let in se trenutno lahko predstavi z 20-imi plesnimi spleti iz vseh sedmih slovenskih pokrajin in se uspešno predstavlja tako doma, kot tudi na gostovanjih v mnogih državah po svetu.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine