11.5 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

V ZDA že jubilejni 15. tradicionalni festival slovenske oziroma kranjske klobase

Dvorana slavnih in muzej polke iz Euclida pri Clevelandu je na farmi Slovenske narodne podporne jednote (SNPJ) v Kirtlandu v ameriški zvezni državi Ohio v torek priredila sedaj že jubilejni 15. tradicionalni festival slovenske oziroma kranjske klobase, kjer je po oceni žirije že drugo leto zapored slavil izdelek Maple Heights Catering.

Prvo nagrado občinstva je osvojila klobasa mesarije Ažman iz Euclida pri Clevelandu, ki jo pozna ves svet, saj jih je na Mednarodno vesoljsko postajo pred desetletjem dobila astronavtka slovensko-indijskega rodu Sunita Williams.

Zmagovalna klobasa Maple Heigths Catering bo 22., 23. in 24. novembra uradna klobasa tradicionalnega vikenda polke ob dnevu zahvalnosti v Clevelandu, ki bo potekal v hotelu Marriott. Maple Heights Catering sta leta 1949 ustanovila Andrew in Jennie Hočevar.

Festival kranjske klobase je kot vedno potekal ob izdatni spremljavi polke, za katero je poskrbelo skupaj kar 60 glasbenikov na čelu s kanadskim kraljem polke Walterjem Ostankom. Glasba je bila dobrodošla, saj je menda potrebno za uničenje kalorij iz ene kranjske klobase kar 40 minut vrtenja na plesišču ob polki.

Prireditev je posnela in predvajala lokalna izpostava televizije NBC iz Clevelanda, dogajanje pa je gledalcem pojasnil nepogrešljivi Slovenec iz Clevelanda Joe Valencic, ki je ustanovil in vodi Muzej in dvorano slavnih polke in je eden vodilnih osebnosti SNPJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine