4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

V Trstu bo v soboto literarni večer o sodobnem literarnem ustvarjanju Slovencev v Italiji

Piše: L.K. / Z.T.T. 

Zveza slovenskih kulturnih društev v sodelovanju z Založništvom tržaškega tiska prireja literarni večer Zamejskistan v literaturi milenijcev, ki bo v soboto, 23. aprila, ob 18. uri v kavarni Knulp v Trstu (ul. Madonna del Mare 7a). Na večeru se bosta mlada literarna ustvarjalca Mojca Petaros in Alex Kama Devetak pogovarjala z moderatorjem večera Gabrielom Miličem.

V ospredju bo več vprašanj: Kakšna je realnost sodobne književnosti Slovencev v Italiji? Pesniki in pisatelji iz matične Slovenije po navadi izdajo svoj knjižni prvenec nekje med 20. in 35. letom, kako pa je z ustvarjalci v zamejstvu?

Na večeru z ustvarjalci najmlajše generacije bo pogovor tekel o tem, kam gre sodobna manjšinska književnost, kakšne teme in motivi prevladujejo, pa tudi o tem, kakšen je njihov odnos do osrednje slovenske književnosti in slovenstva ter morebitnega neslovenskega ustvarjanja.

Večer je tudi priložnost, da pobliže spoznamo mlade zamejske že večkrat nagrajene avtorje in njihovo ustvarjanje.

Literarni večer je organiziran v sklopu festivala SLO MAP – zemljevidi mlade ustvarjalnosti, ki ga prireja skupina prostovoljcev, ki opravlja civilno službo pri ZSKD v Trstu, Gorici in Čedadu.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine