5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

V torek, 26. marca bo v Viteški dvorani Križank potekal prvi slovenski spevSLAM 2019. Vsa tekmovalna mesta so zasedena!

V Ljubljano, natančneje v Viteško dvorano Križank, 26. marca 2019 prihaja prvi slovenski spevSLAM! Prvi slovenski spevSLAM je edinstvena priložnost za novo nastajajoče skupine – skladatelje in izvajalce klasične glasbe – da premierno predstavijo nove samospeve ter tekmujejo za denarne nagrade. Vsaka skupina bo predstavila nov samospev, ki naj ne preseže 5 minut in je izveden v slovenskem jeziku. Glasujoče občinstvo – v tradiciji songSLAMa – glasuje za svoje favorite in podeli denarne nagrade. Skupine tako spodbujamo, da pripeljejo svoje prijatelje, saj so vse denarne nagrade v rokah publike!

 

Prvi slovenski spevSLAM je torej edinstvena priložnost za novo nastajajoče skupine – skladatelje in izvajalce klasične glasbe – da premierno predstavijo nove samospeve, pisane izrecno za ta dogodek ter tekmujejo za denarne nagrade. Na razpis se je tako odzvalo 11 skupin, vsaka skupina bo predstavila nov samospev, ki bo izveden v slovenskem jeziku.

Glasujoče občinstvo – v tradiciji SLAMa – bo nato glasovalo za svoje favorite in podelilo denarne nagrade. Skupine tako spodbujamo, da pripeljejo svoje prijatelje, saj so vse denarne nagrade v rokah publike.

S tem projektom želimo povečati doprinos samospeva v slovenski prostor. Skladbe bomo po izvedbi tudi natisnili in jih ponudili širši publiki v želji, da glasba – slovenska glasba – živi naprej.

Idejo o spevSLAM dogodku je v slovenski prostor pripeljala ga. Theresa Plut, nosilka znamke songSLAM, producentka in organizatorka. Pri projektu sodeluje še ga. Tjaša Primc, soorganizatorka in Zavod PerArtem kot soproducent. Dogodek bo povezovala ga. Nina Šenk.

Dogodek so podprli še Akademija za glasbo, Festival Ljubljana, Glasbena matica in Društvo slovenskih skladateljev.

Denarne nagrade so v rokah publike! Po predstavitvi novih samospevov na dogodku spevSLAM bo občinstvo glasovalo za svoje favorite!

Prvo mesto: 600€

Drugo mesto: 450€

Tretje mesto: 300€

Poleg denarnih nagrad, ki jih prejemejo tekmovalci na prvih treh mestih, pa so organizatorji izredno veseli, da bodo lahko podelili tudi dodatne bogate nagrade, ki prav tako predstavljajo doprinos k slovenskemu samospevu:

Kulturno umetniški zavod PerArtem bo zagotovil ponovitev izbranih novitet spevSLAMa v sklopu koncertnega cikla Glas iz davnine v Ljubljani in Mariboru. SpevSLAM bo zagotovil tisk novonastalih skladb. Društvo slovenskih skladateljev podeljuje nagrado v obliki zgoščenk in notnih edicij, Glasbena Matica Ljubljana pa  podeljuje koncert “najboljši duo” v njihov abonma 2020/21.

.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine