4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

V sistemih videa na zahtevo v Evropi trenutno več kot 40.000 evropskih filmov

V sistemih videa na zahtevo v Evropi je trenutno dosegljivih več kot 40.000 evropskih filmskih naslovov, so sporočili iz Evropskega avdiovizualnega observatorija. Največje število filmov na različnih platformah ima francoski režiser Luc Besson, z največ različnimi naslovi pa je prisoten italijanski režiser Carlo Vanzina.

Kot kažejo novi podatki Evropskega avdiovizualnega observatorija, je v evropskem filmskem imeniku, poimenovanem Lumiere VOD, trenutno 41.550 evropskih filmskih naslovov, ki so nastali v produkciji ali manjšinski koprodukciji držav Evropske unije in Sveta Evrope. Dosegljivi so v 367 različnih katalogih videa na zahtevo, kar je konec avgusta pomenilo 472.180 prisotnosti filmov. Brezplačni imenik podpira program Ustvarjalna Evropa Evropske komisije.

Besson je zastopan z 18 filmi, vendar so ti prisotni na več različnih platformah kot Vanzina, ki ima sicer v sistemih videa na zahtevo po Evropi 55 naslovov. Po številu filmov Vanzini sledijo Jean-Luc Godard, Claude Chabrol in Werner Herzog.

Observatorij je napovedal, da bo v imenik vključil tudi televizijske vsebine, in sicer serije in TV filme. Ti podatki bodo v njem predvidoma dostopni pred koncem leta. Novo poročilo o vsebini katalogov videa na zahtevo v Evropi bo observatorij objavil novembra.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine