6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

V Šentvidu pri Stični na dobrodelnem koncertu zbirali sredstva za šolski sklad

Kulturno društvo Vidovo je sinoči v prostorih Osnovne šole Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični priredilo že četrti dobrodelni koncert pod geslom Generacije pojejo. Na lepo obiskanem koncertu so se na odru šolske avle predstavile vse pevske generacije iz Šentvida pri Stični. Celoten izkupiček zbranih sredstev v višini 768,04 evrov, pa bo tudi tokrat namenjen šolskemu skladu za socialno šibke učence.

»Če s svojim delom lahko nekaj naredimo, da je med nami manj življenjskih stisk, je to resnično bogastvo«, je zbrane na prireditvi pozdravila moderatorka Anica Volkar, ki je vezno besedo namenila Primožu Trubarju in ostalim velikanom slovenske besedne umetnosti ter dodala, da naj nas takšni dogodki spodbudijo, da bomo vedno znali najti pot do sočloveka.

Uvodoma je na oder k pozdravnem nagovoru povabila župana Dušana Strnada, ki je izrazil zadovoljstvo, da Šentvidci ohranjajo tradicijo dobrodelnih koncertov ter zbirajo sredstva za tiste, ki so pomoči še posebej potrebni ter dodal: »Veseli me, da združite prijetno s koristnim ter sredstva zbirate prav s petjem, ki ima v Šentvidu bogate korenine. Dokaz temu je prihajajoči jubilejni 50. Tabor slovenskih pevskih zborov, ki bo v naslednjem letu v Šentvid pri Stični ponovno privabil na tisoče pevcev iz vseh koncev naše domovine in zamejstva. Preživimo lep večer in pojdimo domov z dobrim občutkom, da smo naredili nekaj dobrega za sočloveka«, je zaključil Strnad. Dobrodošlico je izrekla tudi pomočnica ravnatelja OŠ Ferda Vesela Jelka Rojec, ki se je še posebej zahvalila Kulturnem društvu Vidovo, da tako lepo povezuje in sodeluje z vsemi šentviškimi generacijami.

V četrtkov dogodek nas je uvodoma popeljala pesem najmlajše pevske zasedbe Otroškega pevskega zbora OŠ Ferda Vesela. Za njim so se na odru zvrstili še Mladinski pevski zbor OŠ Ferda Vesela, Mešani pevski zbor Sončni Žarek iz Društva upokojencev Šentvid pri Stični, Vokalna skupina Šentviški slavčki, Moški pevski zbor Prijatelji, Ženski pevski zbor Vidovo in Moški pevski zbor Vidovo. Večer petja in dobrodelnosti so oplemenitili posebni gostji pianistki Nadja Rus in Neža Koželj. Skupaj muzicirata kot klavirski DUO Scaramouche. Slednji se lahko pohvalita s številnimi prejetimi zlatimi plaketami in prvimi nagradami tako na domačih kot mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Tudi v Šentvidu sta navdušili in večkrat prejeli bučen aplavz.

Ob zaključku se je vsem nastopajočim iz srca zahvalil predsednik KD Vidovo Franjo Čuček, obiskovalcem pa za obisk in sredstva, ki so jih namenili šolskemu skladu. Večer so zaključili združeni pevski zbori s pesmijo Zemlja pleše.

Zadnje novice

Sorodne vsebine