4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

V Ljubljani odprtje razstave Obrazi dediščine jugovzhodne Slovenije

Piše: Janja Strah

12. aprila 2022 se bo v Galeriji Spomeniškovarstvenega centra na Trgu francoske revolucije 3 v Ljubljani odprla razstava Obrazi dediščine jugovzhodne Slovenije, ki bo na voljo za ogled vse do 12. maja 2022.

“Območna enota Novo mesto ZVKDS se z razstavo v galeriji Spomeniškovarstvenega centra predstavlja z delom in projekti, ki so rezultat strokovnega dela in prizadevanj zaposlenih konservatorjev, restavratorjev in drugih strokovnih sodelavcev v zadnjem desetletju;” so izpostavili pri Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije in poudarili, da posamezne pomembnejše varstvene dejavnosti in izbrani obnovljeni spomeniki omogočajo vpogled v aktualno problematiko in izzive spomeniškovarstvenega dela v JV delu Slovenije.

Na odprtju razstave, ki bo potekala v torek, 12. 4. 2022 ob 11. uri, bosta obiskovalce pozdravila generalni konservator dr. Robert Peskar in vodja OE mag. Dušan Štepec, o sami razstavi in njeni zasnovi pa bo spregovorila konservatorska svetovalka Judita Podgornik Zaletelj. Razstavo bo odprl generalni direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije Jernej Hudolin.

Pričujoča razstava je nadaljevanje predstavitve iz leta 2013, ki jo je območna enota Novo mesto pripravila ob praznovanju 30. obletnice delovanja. Hkrati je to tudi napoved obsežnejše strokovne monografije o razvoju spomeniškovarstvene dejavnosti v jugovzhodni Sloveniji, s katero želimo v prihodnjem letu vsebinsko zaokrožiti in obeležiti 40 let svojega delovanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine