3.3 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

V evrovizijskem finalu nocoj tudi Lea Sirk

Na 63. Evroviziji v Lizboni bo danes šlo zares. V finale se je iz dveh predizborov uvrstilo 20 držav, tudi Slovenija, ki jo s skladbo Hvala, ne! zastopa Lea Sirk. Na odru arene Altice bodo nastopili še predstavniki velikih pet – Nemčije, Francije, Italije, Velike Britanije in Španije – ter gostiteljice Portugalske.

 

Iz prvega predizbora se je v finale Evrovizije, ki letos poteka pod motom Vsi na krov!, uspelo uvrstiti predstavnikom Avstrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bolgarije, Albanije, Finske in Irske.

Iz drugega predizbora pa je na krov evrovizijske barke uspelo poleg slovenske predstavnice skočiti še predstavnikom Srbije, Moldavije, Madžarske, Ukrajine, Švedske, Avstralije, Norveške, Danske in Nizozemske.

Lea Sirk je s skladbo Hvala, ne! na predizboru nastopila v obleki Davida Hojnika s štirimi spremljevalnimi plesalkami – Karin Putrih, Tajdo Kožamelj, Veroniko Škrlj in Anjo Möderndorfer ter spremljevalno vokalistko Karin Zemljič. Pesem je odpela v slovenščini, v zaključku pa dodala delček v portugalščini. Točko je tudi nekoliko nadgradila, najbolj je izstopal premor sredi pesmi, poziv občinstvu, da se ji pridružijo pri prepevanju.

Lea Sirk je peta slovenska predstavnica, ki se ji je od leta 2004, ko so na Evroviziji ponovno uvedli sistem predizborov, uspelo uvrstiti med finaliste izbora. Pesem Hvala, ne! bomo v finalu slišali pod zaporedno številko tri.

Na stavnicah sicer slovenski predstavnici ne kaže najbolje. Tudi pred predizborom ji do zadnjega ni kazalo dobro, a je po prvih dveh vajah in generalki zainteresirana javnost na novo odkrila slovensko pesem in predstavnico. Po pisanju multimedijskega portala RTV Slovenija – MMC so jo opisali kot drugačno, izstopajočo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine