6.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

V boj za evrovizijski finale nocoj tudi Lea Sirk

V Lizboni bodo nocoj izbrali še drugih deset finalistov, ki se bodo med izvajalci iz 26 držav pomerili za zmago na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije. Pred Slovenijo je odločilen dan, saj bo oder arene Altice kot predzadnja, 17. po vrsti, zavzela Lea Sirk s skladbo Hvala, ne!

 

Slovenija se bo za finale potegovala skupaj z Norveško, Romunijo, Srbijo, San Marinom, Dansko, Rusijo, Moldavijo, Nizozemsko, Avstralijo, Gruzijo, Poljsko, Malto, Madžarsko, Latvijo, Švedsko, Črno goro in Ukrajino.

Na velikem evrovizijskem odru bodo ob Lei Sirk nastopile še štiri plesalke, Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, kot spremljevalna vokalistka pa Karin Zemljič. V opravi Davida Hojnika bo slovenska predstavnica izvedla nastop, podoben tistemu iz Eme, tudi pesem ostaja v večini enaka, odpela jo bo v slovenščini, zaključila pa v portugalčini: Obrigado, nao.

Za najljubše bodo lahko za razliko od prvega predizbora nocoj glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija.

Na prvem predizboru so Evropo prepričali predstavniki Avstrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bolgarije, Albanije, Finske in Irske.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine