21.3 C
Ljubljana
nedelja, 5 maja, 2024

Umetniška dela 16 umetnikov na razstavi v Galeriji Bažato

Piše: P. T.

Na skupni razstavi del umetnikov Galerije Bažato so do konca februarja 2022 na ogled izbrana dela zadnjih let.

Dela obiskovalca ponesejo v svet umetnosti, ki je drugačen, ter ga silijo v opuščanje poznanega ter raziskovanje novih miselnih poti in zornih kotov. Predstavljajo se umetniška dela različnih generacij, ki so bogate z raznovrstnimi tehnikami in mediji. Obenem pa razstava postavlja galerijo v mednarodno polje in jo povezuje s svetom izven Slovenije.

»Z razstavo želimo zanetiti iskro zanimanja tako pri domači kot tuji publiki, posebno pri ljubiteljih umetnosti in seveda poznavalcih le-te; gradili jo bomo kontinuirano skozi redne aktivnosti,« pojasnjujejo v galeriji in vabijo navdušence nad likovno umetnostjo.

S svojimi deli se predstavljajo Lujo Vodopivec s svojim Stadionom, Herman Gvardjančič z najnovejšim delom Postcovid, Zlatan Vrkljan z Balado o ‘starom moru’, Andrej Brumen Čop nam predstavlja Čebele, Maruša Meglič se predstavlja z video projekcijo Privlačna sila, fotografski medij zastopata Jane Štravs in Milan Pajk z deli zadnjih let, Robert Šimrak, Ana Sluga, Nika Zupančič, Robert Lozar, Nina Čelhar, Uroš Weinberger in Gustav Gnamuš ter Ivo Prančič s svojimi vrtovi in Mirko Bratuša s kipom ‘Usedlina NG’.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine