7.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

“Umetnika” Simona Semenič in Janez Janša združila moči!

“Umetnica” Simona Semenič, ki se je z zlorabo slovenske zastave prelevila v kulturno prvokategornico, po tem ko je prejela nagrado Prešernovega sklada za ustvarjalni opus zadnjih dveh let, je s strani Slovenskega mladinskega gledališča nedavno dobila celo posvečen abonma.

Očitno pa se je Semeničeva odločila, da združi moči s provokativnim “umetnikom” Janezom Janšo, ki se je do leta 2007 imenoval Emil Hrvatin ter s tem pusti svojevrsten pečat v kulturnem ustvarjanju.

Gre za predstavo z naslovom jerebika, štrudelj, ples pa še kaj (opomba: že v osnovi je naslov zapisan z malo začetnico?!), ki je nastala v sklopu abonmaja Semeničeve. “Besedilo predstave v režiji Janše na prvi pogled predstavlja igro v 60. letih prejšnjega stoletja, v času liberalne in klerikalne razklanosti v Vipavski dolini, sicer pa z razpletanjem zadeve igra postaja portret sodobne slovenske družbe, v kateri ideološko prepričanje zlahka zamenja pragmatična korist,” je mogoče prebrati na strani Slovenskega mladinskega gledališča.

 

Celoten članek je dostopen tu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine