16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

“Umetnika” Simona Semenič in Janez Janša združila moči!

“Umetnica” Simona Semenič, ki se je z zlorabo slovenske zastave prelevila v kulturno prvokategornico, po tem ko je prejela nagrado Prešernovega sklada za ustvarjalni opus zadnjih dveh let, je s strani Slovenskega mladinskega gledališča nedavno dobila celo posvečen abonma.

Očitno pa se je Semeničeva odločila, da združi moči s provokativnim “umetnikom” Janezom Janšo, ki se je do leta 2007 imenoval Emil Hrvatin ter s tem pusti svojevrsten pečat v kulturnem ustvarjanju.

Gre za predstavo z naslovom jerebika, štrudelj, ples pa še kaj (opomba: že v osnovi je naslov zapisan z malo začetnico?!), ki je nastala v sklopu abonmaja Semeničeve. “Besedilo predstave v režiji Janše na prvi pogled predstavlja igro v 60. letih prejšnjega stoletja, v času liberalne in klerikalne razklanosti v Vipavski dolini, sicer pa z razpletanjem zadeve igra postaja portret sodobne slovenske družbe, v kateri ideološko prepričanje zlahka zamenja pragmatična korist,” je mogoče prebrati na strani Slovenskega mladinskega gledališča.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine