4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Tretji koncert cikla “Plečnik & A-Cappella” v četrtek, 23. Septembra – Carmen Manet

Piše: Jože Jan

V okviru koncertnega cikla “Plečnik & A-Cappella” , ki obiskovalce skuša povezati z arhitekturo in glasbo, se bo  v četrtek, 23. septembra ob 20.30 uri v Atriju Narodne in Univerzitetne Knjižnice (NUK) predstavil zbor “Carmen Manet”.  

Z dialogom med Plečnikovo arhitekturo (pred kratkim je bila vpisana na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine) in vokalnimi mojstrovinami ciklus koncertov želi poslušalcem oplemeniti njihovo doživljanje glasbe in zanje pripraviti pravo umetniško doživetje za oko in uho. 

Carmen manet je 35-članski ženski pevski zbor iz Kranja, ki ga vse od ustanovitve leta 2011 vodi dirigent in glasbeni pedagog Primož Kerštanj.  “Carmen Manet” v latinščini pomeni “pesem ostane”. Zbor poskrbi, da  njihove pesmi ostanejo v ušesih in spominu publike. Redno se udeležujejo slovenskih in mednarodnih tekmovanj, festivalov in koncertov. Zbor je na tekmovanjih prejel številne nagrade, najodmevnejšo so prejeli leta 2017, ko je v Rigi (Latvija) na tekmovanju Evrovizije  Carmen manet postal “Evrovizijski zbor leta 2017”. Leta 2018 so posneli svoj prvi studijski album Apollo 18. Peli so tudi na belgijskem festivalu Nuit des Choeurs pred več kot 15.000 poslušalci in v Gallusovi dvorani Carkarjevega doma. 

Primož Kerštanj  je dokončal študije na Akademiji za glasbo, smer glasbena pedagogika in operna šola. Poučeval je na Glasbeni šoli Jesenice, trenutno je zaposlen kot umetniški direktor Glasbenega centra DOREMI Bled, kjer se v zadnjih letih posveča delu z otroki s posebnimi potrebami. Veliko se ukvarja z zborovodstvom. Svoj mednarodni ugled in prepoznavnost je potrdil s članstvom v žirijah na zborovskih tekmovanjih po celem svetu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine