7.8 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

TEDENSKO BRANJE: Srečni otroci, srečni mi

Sue Beever: Srečni otroci, srečni mi

Priročnik je namenjen staršem, ki si želijo izvabiti najboljše iz sebe in svojih otrok. Avtorica ponuja praktično uporabo metode NLP in podaja nasvete za gladek potek družinskega življenja.

Za razumevanje otrok, učinkovito podpiranje in spodbujanje otrok in njihovega razvoja, prepoznavanje in zadovoljevanje lastnih potreb za večjo spretnost in prožnost v družinskem življenju ter vlivanje samozavestnih in pozitivnih občutkov za več zabave in uživanja v starševstvu – vse to in še več je vsebovano v nepogrešljivem priročniku za vsakega starša, ki želi v polnosti živeti sam in to nuditi tudi svojemu otroku. Vsak otrok je drugačen, prav tako tudi družinske okoliščine. Starševstvo je popotovanje skozi neprestane spremembe. Ni »pravih odgovorov«, zgolj to, kar deluje za vas in vašo družino. Ta knjiga vas bo opremila z bogato zakladnico praktičnih metod, ki delujejo! Naučili se boste pozitivneje govoriti z otroki, se bolje vesti in izvabiti sijajne rezultate!
Odlomek iz knjige. Namigi za dobre rezultate. Povsem v redu je vašemu otroku povedati, česa ne želite, da počne, če le temu takoj sledi to, kar želite, da naredi namesto tega. Kadar koli je to primerno, podkrepite svoje besede z nazorno ponazoritvijo želenega vedenja, na primer: »Jogurt jemo tako …«, čemur sledi jasen prikaz tega, kako z žlico zajamete jogurt in jo nesete v usta. Majhnim otrokom lahko pomagate storiti to, kar zahtevate, in jim na primer pomagate dati jogurt na žlico in v usta.
Spreminjanje »ne-jev« v »da-je« je sijajen način, da naučite otroka ustreznega, koristnega vedenja, ter kdaj in kje je to primerno. Če se nikakor ne morete spomniti primernega »da«, se vprašajte: Kaj jaz naredim v tej situaciji? Morda je koristno reči in pokazati otroku, naj stori enako. Včasih se otroci (in najstniki) resnično dobro odzovejo na izziv dokaži mi, da nimam prav. Če želite narediti to, začnite pojasnjevati, kaj želite, da vaš otrok stori, in to zavijte v izziv, na primer: »Stavim, da ne moreš…« ali »Nisem prepričan/ a, ali lahko …«. Vaš otrok nato kljubovalno naredi to, kar želite, da bi vam dokazal, da se motite. Nato morate biti resnično očarani nad tem, kaj je pravkar storil. Na primer: »Stavim, da si ne moreš obleči vseh teh oblek, preden si jaz umijem zobe.« Čemur sledi: »Uau! Čisto si oblečen! In čisto vse si si oblekel sam! Odlično opravljeno!« Dokaži mi, da nimam prav, uporabljajte previdno. Takoj boste začutili, ali boste prejeli dober odziv. Če ne, uporabite drugo metodo. Pomnite, da ni pravih odgovorov. Je zgolj to, kar bi lahko delovalo in privedlo do dobrega rezultata za vas in za vaše otroke v trenutni situaciji.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/prirocniki/osebni-razvoj/srecni-otroci-srecni-mi-trda-vezava/

PRIPOROČAMO V BRANJE

William Davies: KRUH NA ZAGOVORU
Dieta brez pšenice ima številne blagodejne učinke: izboljšanje presnove in sladkorne bolezni tipa 2, izogib osteoporozi, privede do konca težav s kožo in kožnimi boleznimi in manj bolečin zaradi revmatoidnega artritisa.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/prirocniki/kruh-na-zagovoru/

Cvetka Bevc: SOBA GOSPE BERNARDE
Soba gospe Bernarde je avtoričin romaneskni prvenec. V njem avtorica z izjemno tankočutnostjo in pisateljskim občutkom za človeške usode združuje zgodbe treh žensk, treh življenj in treh generacij, ki se v nekem trenutku srečajo v sobi gospe Bernarde.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/leposlovje/mladinsko/soba-gospe-bernarde/

Kašmir Huseinović: ČRIČEK IN MRAVLJICA
V knjigi so zbrane basni, kot sta Lisica in štorklja ter Vrana in lisica. Podarjajo dragocena sporočila, poleg tega pa je knjiga opremljena tudi s čudovitimi ilustracijami.  Slikanica je primerna za otroke, ki se šele učijo brati, saj vsebuje velike tiskane črke, ter za tiste malo večje, ki preprosto obožujejo basni.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/cricek-in-mravljica/

Ivan Sivec: UBOGI KUŽA
Erjavčevi po čudnem naključju dobijo psa Bena. Hudo zanemarjenemu psu pomagajo, da okreva in celo osvoji naslov državnega prvaka. Na silvestrovo spustijo svojega ljubljenčka iz hiše, pes pa se ob hrupu petard zmede in izgine …
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/leposlovje/mladinsko/ubogi-kuza/

Kašmir Huseinović: MOJA DRUŽINA
Moja družina je prelepa slikanica o družini, ki jo opiše glavni junak Luka. Poleg njega družino sestavljajo še sestra, oče, mama, babica, dedek in mucek. Vsak od njih je pomemben in nenadomestljiv in vsi se imajo zares radi.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/slikanice/moja-druzina/

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine