13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Tedensko branje: Salomonovi angeli

Doreen Virtue: SALOMONOVI ANGELI

Salomonovi angeli so napeta in dramatična ljubezenska zgodba, ki nas popelje na pot samospoznavanja ženske moči in iskanja izpolnitve v pravi ljubezni. Duhovni roman za vse, ki si upajo pogledati v izvore sveta in razumeti globine najbolj strastne ljubezni!

Zgodba je pravzaprav razkriti ljubezenski trikotnik z eno najbolj skrivnostnih žensk vseh časov: kraljico iz Sabe, vplivno in močno žensko, ki je omrežila mogočnega kralja Salomona in skrivnostnega arhitekta znamenitega Salomonovega templja. Ljubezen, ki jo je našla pri enem in drugem, je bilo izjemno in globoko doživetje.
Zgodba, ki je bila doslej skrita v drobcih številnih raztresenih starodavnih dokumentov, zaživi kot univerzalna slika strasti in zavedanja različnih ravni bivanja. Vse legende o kralju Salamonu in sabski kraljici so prepletene na teh osupljivih straneh. Ko že dvomimo, ali je vsemu skupaj sploh mogoče verjeti, avtorica podpre razlage s povsem racionalnimi, znanstvenimi in izmerljivimi elementi.
Odlomek iz knjige. Najprej sem se borila za nadzor nad svojimi čustvi. Saj ni pomemben, sem si rekla in hlinila brezbrižnost. Z močjo volje sem celo umirila svoje dihanje in utrip srca. Toda nato sem se zazrla v njegove oči, otrpnila in se predala. Njegove trepalnice so plesale ples pesniške bistroumnosti in budne igrivosti. Moje srce je razbijalo ob njegovih prsih, ko me je povlekel v svoj vonj po sandalovini – bala sem se, da je glasnost mojega srca veliko prezgodaj izdala globino strasti, ki sem jo čutila do njega. Moja glava se je napolnila z užitkom, nato s strahom, nato zvokom lastnega bitja srca. Glasen zvok je še naprej odzvanjal …
Ko sem s sebe potegnila prešito odejo iz zlate svile, se je po tleh vsulo na ducate lesketajoče izvezenih blazin. Zvok ni pojenjal, ko sem vzdihnila in oklevaje odprla oči. Zastrmela sem se v središče okroglega baldahina, ki je visel nad mano. Nežno tkanje v barvi ognjenih zubljev sončnega zahoda je obdajalo mojo posteljo kot snop sončnih žarkov. V poletnih nočeh je bila ta mrežasta zavesa edina stvar, ki je odganjala nadležen mrčes.
Pomislila sem na moškega iz sanj in zaprla oči, ko se je zvok znova ponovil. Zdaj sem bila že dovolj budna, da sem ga prepoznala kot trkanje na vrata. »Kraljica Makeda?« je zaskrbljeno zaklicala Sarahil, moja pomočnica, ko se nisem takoj odzvala. »V redu je. Kar naprej,« sem ji rekla. Sarahil je tiho vstopila in se sklonila nad blazine, da bi jih pobrala. Svoje ne predolge temne lase je imela zavezane v tesen čop, predpasnik okoli njenega okroglega pasu pa v prav tak vozel. »Sarahil, ne razumem, zakaj nenehno sanjam tega moškega. Kdo je?« Sarahil sem spoznala, odkar mi je bila dodeljena ob rojstvu. Dvajset let je bila starejša od mene in navadila sem se zanašati na njene modre nasvete …

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/prirocniki/osebni-razvoj/salomonovi-angeli-mehka-vezava/

PRIPOROČAMO V BRANJE

TIBETANSKA KNJIGA MRTVIH
To je knjiga življenja. Kdor se bo prebil do njenih zakladov, bo spoznal, da sta življenje in smrt celota. Knjiga je temeljno delo budizma, je knjiga zbranih modrosti in življenjske filozofije.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/prirocniki/osebni-razvoj/tibetanska-knjiga-mrtvih-mehka-vezava/

Majda Koren: MAJ ZA VEDNO
Maj za vedno je pripoved o pogumnem fantu, ki bi mu lahko bolezen uničila marsikatero življenjsko pot, pa mu je ne. Knjiga je dokaz, da bolezen ne sme vplivati na našo življenjsko pot in usodo.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/leposlovje/mladinsko/maj-za-vedno/

Primož Suhololčan: RIBO NA GLAVO, PA SPAT!
Tokrat Popek dobi prav posebno nalogo. Otrokom nihče več noče pripovedovati pravljic za lahko noč in on je bil izbran, da vsak dan pove eno pravljico. Tako nadaljuje pet dni, potem pa ga čaka nova naloga.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/ribo-na-glavo-pa-spat/

Kašmir Huseinović: MORJE
Morje: ali kako sta se spoznala mami in oči. Deklica Lucija nam predstavi svojo družino ter prav posebne razloge, zakaj ima tako rada morje. Naj lepa zgodbica in prijetne ilustracije prepričajo tudi vas, da se kaj kmalu odpravite na morje …
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/slikanice/morje/

Kašmir Huseinović: OBUTI MAČEK … A NE TISTI, KI GA ŽE POZNATE
Slikanica o obutem mačku, a ne o tistem, ki ga že poznate, nam predstavi mačka Franca, ki ga pozimi zebe v tačke. Za svoje težave najde rešitev v gledališču.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/slikanice/obuti-macek-…-a-ne-tisti-ki-ga-ze-poznate/

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine