15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Tedensko branje: Duhovno zdravljenje

Hank Wesselman in Jill Kuykendall: DUHOVNO ZDRAVLJENJE
Resnično zdravilno delo se začne s spopadom z našimi lastnimi težavami. Način, s katerim smo se odločili spoprijeti z našimi življenjskimi izzivi, se kaže v doživljanju številnih ravni iniciacije, tako pozitivnih kot tudi negativnih.
Rezultat je poglobljeno samouresničevanje in šele tedaj se resnično začne proces samozdravljenja. Zato se ta knjiga začenja z obravnavo narave jaza in se zaključi z vajami, ki so namenjene samozdravljenju. Ko smo enkrat obnovili sami sebe s pomočjo polne in ljubeče podpore svojih duhovnih pomočnikov, lahko začnemo svoje znanje in sposobnosti širiti navzven v tkivo skupnosti, pri čemer nam ta modra bitja služijo kot svetovalci in učitelji. S pomočjo neposredne izkušnje se naučimo, da je zdravljenje predvsem neko dejanje duha, ne pa rezultat osebne volje in zdravil, čeprav imajo tudi ta svojo vlogo.
V srcu duhovnega prebujenja je spoznanje, da se lahko vsak izmed nas neposredno, transformativno poveže s svetimi območji, ki tvorijo mistiko. Prvi cilj je najti svoj sveti vrt oziroma kraj osebne moči, ki se nahaja v duhovnem območju in kjer lahko stopimo v stik s svojimi duhovnimi pomočniki. Prvi del knjige proučuje naravo jaza in nas seznanja s tem, kako smo sestavljeni in kako delujemo. Drugi del knjige je posvečen multikulturnemu preučevanju načel duhovnega zdravljenja s perspektive antropologa. Tretji del pa vsebuje eksperimentalne vaje, ki jih lahko uporabljamo za delo na našem vrtu. Ta zdravilna potovanja so plod našega neposrednega izkustva in prakticiranja duhovne medicine ter so namenjena ponovnemu vzpostavljanju ravnotežja in harmonije, saj omogočajo dobro počutje in zdravje nas samih kot tudi drugih.

Odlomek iz knjige.
 
Kahuna. Kar nekaj let sem bila na zdravljenju pri dobro znanem havajskem kahuna (havajska beseda kahuni ima pomen, ki je povezan z mojstrom), zdravilcu po imenu Papa Henry Auwae. Papa Henry je trdno prepričan, da rak ni bolezen, ampak skupek simptomov, ki jih ustvarja oslabel imunski sistem na podlagi leta trajajočega stresa, dietetičnih napak in strupenih snovi, ki so nakopičene v telesu. V prostoru je vladala tišina, ko je opisoval svoj način zdravljena. Na fizični ravni je bilo sestavljeno iz diete, katere namen je bilo doseči dvoje: zmanjšati vnos strupenih snovi in zmanjšati kislost telesa oziroma njegovo pH-vrednost v območje alkalnega. To je bilo po njegovih besedah nujno, saj rak ne napreduje v notranjem okolju, ki je alkalno.
Na vrhuncu govora pa se je kahuna zazrl v sobo, polno upajačih obrazov, in nežno podal glavno misel. »Zdravljenje sestoji iz dvajset odstotkov medicinskega in osemdeset odstotkov duhovnega zdravljena,« je dejal. To pa pomeni, da je mogoče zdravljenje izvesti le v stanju ljubezni. Ne morete ga izvajati s stališča strahu. Če niste zaljubljeni, se ga raje ne lotite!

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/prirocniki/drugi/duhovno-zdravljenje/

PRIPOROČAMO

Karin Potočnik: LANICA
Lana je popolnoma resnična terierka iz Škotskega višavja. Lanica pa je pisateljičin drugi jaz – in velikokrat je tudi obratno. Dogodivščine so literarnega značaja in obljubljajo obilo smeha.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/19.90/lanica/

Izbor: David Tasič: KNJIGA O DOBROTI
Priročna in lepo oblikovana darilna knjiga prinaša izbor misli, pregovorov in drugih modrosti znanih osebnosti o dobroti. Na začetku knjige je stran, namenjena osebnemu posvetilu.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/drugo/knjiga-o-dobroti-majhna-knjiga-veliko-modrih-misli/

Uroš Hrovat: NORE MIŠICE
V Emini šoli je zavladal strašen preplah. Grozni Binebong jo je spremenil v cirkus, ustrahuje otroke in dresira učitelje kot ubogljive pudlje. Ustavi ga lahko le junak z Norimi mišicami!
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/zgodbe/nore-misice/

Enid Blyton: SKRIVNIH SEDEM
Skrivnih sedem je ime društva, katerega sestanki potekajo v vrtni lopi, kamor smejo vstopiti samo tisti, ki poznajo geslo. To je njihova prva skrivna dogodivščina, na kateri se preoblečeni v snežake odpravijo po sledi nenavadnega jetnika.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/skrivnih-sedem/

Evgen Jurič: NA KOLESIH ‒ BAGER
Mala kartonka Na kolesih – Delovni stroj – Bager je slikanica za najmlajše, da se spoznajo z uporabo delovnega stroja.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/slikanice/1111-sal-clone/

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine