18.9 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

Spletni literarni večer z Evo Kurnik

Piše: Jože Jan

V sredo, 17. novembra bo ob 18. uri »Splet besed« – spletni literarni večer v prireji MIKK Murska Sobota in pisateljice in urednice Lučke Zorko. Gostja literarnega večera bo pisateljica Eva Kurnik, ki bo predstavila svoj tretji roman »Zlato listje v snegu«. Spletni literarni večer bo potekal v živo prek Facebook strani.

Splet besed je spletna oddaja, ki poteka vsako drugo sredo ob 18. uri. Na vsaki oddaji se spregovori širše o književnosti. Gostijo tudi mlade avtorje leposlovnih del in z njimi Lučka Zorko spregovori o njihovi ustvarjalni poti in predstavi kakšen odlomek iz njihovih del.

Občasno v oddaji predstavijo kakšno novo literarno delo, obeležijo spominsko obletnico ali priredijo večer branja v živo.

V sredo bo na spletnem literarnem večeru Eva Kurnik predstavila svoj roman »Zlato listje v snegu«.

Eva Kurnik se je pred 24. leti rodila v Mariboru, kjer je končala srednjo ekonomsko šolo in svoj prvi roman »Njena pot«, ki je v samozaložbi izšel leta 2016. Tri leta kasneje je izdala roman »Toskanski spev«, letos pa je izdala prvi del družinsko-ljubezenske sage pod naslovom »Zlato listje v snegu«, ki je uvod v prihajajočo trilogijo.

Po končani srednji šoli se je odločila za študij slovenistike na Filozofski fakulteti in univerzi v Mariboru. O svoji ustvarjalni poti je napisala: »Branje in predvsem pisanje mi je bilo najbrž položeno že v zibelko, kajti zgodbice sem si izmišljevala (ter narekovala) skoraj še preden sem znala zapisati svoje ime. Prva daljša besedila sem pričela pisati že v osnovni šoli. Domišljije in idej mi ni manjkalo, iskrenega veselja do pisanja prav tako ne. Zanimanje za pisano besedo so opazili že osnovnošolski učitelji in me ves čas spodbujali k nadaljnji ustvarjalnosti, med drugim tudi preko Cankarjevih in drugih tekmovanj s ciljem razvoja pisateljske žilice.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine