3.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Špela Jezovšek – Stella na spletni predstavi

Piše: Jože Jan

 Nasmejana 21-letnica iz Šentjurja pri Celju Špela Jezovšek, ki ustvarja pod umetniškim imenom Stella, se bo predstavila na spletu v petek, 28. januarja ob 19.00 uri.

Ker je mnogo koncertov zaradi koronavirusa odpovedanih, se bo Stella predstavila kar na spletu. Koncert se bo lahko sledil preko Facebook portala Mcc stream Špil – Stella.

Kot pevka in tudi kot plesalka se je Stella predstavila na številnih odrih doma in v tujini, med drugim je navdušila žirijo in gledalce oddaje X factor Romunija, svojo pesem pa je predstavila tudi na predizboru Eurovizije za mlade izvajalce.

Ravno leto dni je izšel njen prvi album z naslovom »Ta neki neki«. Besedilo in glasbo sklada sama, ob izvajanju pa se še bolj vživi v pesem. Včasih se spremlja na ukelele, igra pa tudi klavir in violino.

Na družbenih omrežjih se Špela tako predstavi: »Sem Špela Jezovšek in ustvarjam pod umetniškim imenom STELLA. Na radijskih valovih lahko te dni slišite mojo avtorsko skladbo ‘Ocean‘, s katero sem zmagala na Novi sceni mednarodnega festivala FENS 2019. Moja strast sta umetnost in ustvarjanje: petje, ples in še kaj bi se našlo. Obožujem umetnost! Možnost, da ideje iz svoje glave pretvoriš v projekte in jih predstaviš zunanjemu svetu, se mi zdi fenomenalna, prepletanje različnih zvrsti umetnosti pa je še posebej zabavno. Predstavila sem se že na marsikaterem odru v Sloveniji (Brinjevka, FENS, Glas mladih, Blejski zlati mikrofon) in v tujini: na Madžarskem, v Črni gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Italiji, Nemčiji, Avstriji, na otokih Jersey in Malta, v Hrvaški, Portugalski, Bolgariji in Romuniji. Sodelovala sem v projektu ‘Sprehod po zgodovini glasbe’, na zaključnih nastopih delavnic muzikala Broadway I love v Sloveniji in West End Stage v Angliji. Septembra 2018 pa sem sodelovala tudi v romunski različici TV šova X factor, kjer sem se uvrstila do t.i. ‘Bootcamp-a’ v skupini Stefana Banice.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine