7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Šolarji letos še zadnjič sedli v šolske klopi

Šolarji so danes še zadnjič sedli v šolske klopi, danes bodo prejeli tudi zaključna spričevala. Nato pa se zanje začenjajo poletne šolske počitnice, na učenje in zvezke bodo lahko pozabili za kar dva meseca in pol. Da bodo počitnice polne doživetij, bodo poskrbele številne organizacije z delavnicami, poletnimi šolami, izleti in letovanji.

V prestolnici zanje delavnice pripravljajo na Radiu Študent, Socialni akademiji in Javnem zavodu Mladi zmaji. ZPM Ljubljana Moste Polje tradicionalno organizira preživljanje počitnic v Kranjski Gori in Zambratiji. Za najstnike pa so na voljo potovanja v Lizbono, London, Neapelj in Berlin. V ljubljanskem živalskem vrtu bodo mladi lahko med počitnicami spoznavali živali.

ZPM Maribor v Domu ustvarjalnosti mladih pripravlja različne ustvarjalne delavnice, bralni kotiček, igralnico in dodatne tedenske tematske delavnice. Prav tako se bodo vsak dan odpravili na izlet. Tudi v DPM Koper v času počitnic pripravljajo vrsto programov za popestritev poletnih dni učencev iz Kopra in Ankarana.

Poletne šole iz naravoslovja in tehnike pa bo organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Pester nabor počitniških aktivnosti med drugim ponujajo tudi taborniške in skavtske organizacije.

V tem šolskem letu je osnovno šolo obiskovalo nekaj manj kot 180.000 učencev, med njimi 21.850 prvošolcev, in okoli 74.000 dijakov. Za devetošolce se je pouk končal že 15. junija, za zaključne letnike srednjih šol pa konec maja. Osnovno šolo je sicer letos končalo 17.085 devetošolcev.

V šolske klopi se bodo šolarji vrnili 3. septembra.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine