5.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Slovenski režiser Mitja Okorn najnovejši film Life in a Year s petkom predstavljal preko spletne platforme Amazon Prime

Slovenski režiser Mitja Okorn, ki si je uspešno kariero zgradil na Poljskem, bo najnovejši film Life in a Year s petkom predstavljal preko spletne platforme Amazon Prime. V filmu igrata Cara Delevingne in Jaden Smith, Okorn pa je v zapisu za spletni portal Backstage ob spletni premieri dejal, da je imel vedno ambicije režirati film v Hollywoodu.

 

V zapisu se je spominjal, da je bil scenarij za film Life In A Year (Leto življenja) prvi, ki ga je dobil na mizo, po tem, ko je popisal pogodbo za sodelovanje z ameriško agencijo za talente Gersh. Po njegovih besedah je nato prebral še okoli 100 drugih scenarijev, a ga noben drugi ni tako močno čustveno premaknil kot Life in a Year.

“Četudi smo Vzhodnoevropejci morda znani kot trdni in hladni posamezniki, ki jemo krompir in pijemo vodko, me ni sram priznati, da sem po prvem branju scenarija jokal. In ko se ti to zgodi, je odločitev za režijo predloge jasna,” je zapisal Okorn.

Film po pisanju Entertainment Weekly prinaša zgodbo o tem, kakšen je namen prave ljubezni. Cara Delevingne igra mlado in spontano Isabelle, pred katero je zgolj še leto dni življenja, Jaden Smith pa zaljubljenega mladeniča Daryna, ki ji obljubi, da bosta v času, ki ji preostane, doživela toliko pomembnih mejnikov, kot bi jih sicer v skupnem življenju.

Okorn je v zapisu za Backstage dejal, da v scenarij ni posegel, kot režiser si ga je želel predvsem nadgraditi. Po dveh letih piljenja scenarija z avtorjema Jeffreyjem Addissom in Willom Matthewsom pa so ugotovili, da nimajo ničesar, če za film ne bodo zasedli pravih igralcev. Pri projektu je bil od vsega začetka poleg Jaden Smith, ki je bil po Okornovih besedah zanj popoln, težje pa je bilo najti glavno igralko. Okornu je nato asistent Jan Belcl predlagal, da bi k sodelovanju povabili Caro Delevintgne.

Okorn si je ogledal filme, v katerih je nastopila, k izbiri igralke pa so ga dokončno prepričali njeni zabavni posnetki na YouTubeu. “Njena energija v teh videih je bila tako čista, iskrena, nora, posebna in zabavna. Mislim, igra kitaro in bobne in povrhu vsega beatboxa. Pomislil sem, da je to ena najbolj karizmatičnih in edinstvenih oseb tam zunaj, in prav ta vidik sem želel raziskati in prikazati v Life In A Year,” je zapisal Okorn, ki mu je v čast, da je igralka nato privolila v sodelovanje.

Okorn je sklenil zapis z mislijo, da je Life in a Year najboljša ameriška produkcija, pod katero bi se lahko podpisal: “Obožujem svoje igralce in producente.” Dodal je, da upa le še na to, da bodo ob ogledu filma vsi tako jokali, kot je sam, ko je prvič prebral scenarij. Izvršni producenti filma so Will Smith, Jada Pinkett in James Lassiter.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine