13.7 C
Ljubljana
četrtek, 2 maja, 2024

Slovenija in Avstrija se povezujeta s festivalom Suha

Piše: L. B.

Drugi konec tedna septembra, natančneje 10. in 11. septembra, bo potekal 28. mednarodni in prekomejni Festival Suha – Dravograd, kjer bodo nastopile vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije in Danske. Vse pevske skupine prihajajo iz evropskih regij, ki so po prvi svetovni vojni utrpele podobno zgodovino kot avstrijska Koroška.

Iz Danske prihaja pevska skupina House Rules, ki pojejo v stilu ameriškega barbershopa. S Primorske pride Oktet Simon Gregorčič, ki tam sodi med najboljše pevske sestave. Neposredno iz plebiscitne cone A pa vokalni kvartet KlångQuadrat iz Grabštanja/Grafenstein, ki se upravičeno ponaša z naslovom „Koroški zbor leta 2014“. Prav tako pa bosta nastopila Dravograjski Sekstet ter glavni organizator festivala, Oktet Suha.  Festival je del spominskega leta CARINTHIja2020 in posvečen 30. obletnici samostojne Republike Slovenije.

Festival združuje vokalne skupine iz Avstrije in sosednjih držav, jim omogoča kulturno izmenjavo in skupne nastope. Prireditelji želijo s tem spodbuditi toleranco in medsebojno razumevanje v smislu združevanja Evrope. Na festivalu sodelujejo v prvi vrsti vokalne skupine, upoštevajo pa se tudi kulturne posebnosti v posameznih deželah in ljudska umetnost.

Za več informacij si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine