13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Slovenija – častna gostja na festivalu EUROPA CANTAT v Talinu

Od sobote, 27. julija, do nedelje, 05. avgusta 2018, v Talinu poteka največji zborovski festival v Evropi, na katerem sodelujejo udeleženci z vsega sveta, Europa Cantat. Na prizorišču je ves čas aktivno prisotna tudi Ljubljana, Slovenija, kot gostiteljica prihodnjega festivala Europa Cantat 2021, ki ga podpirata tudi Mestna občina Ljubljana in Vlada Republike Slovenije, izvaja pa Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

V Slovenski hiši se vse dneve festivala odvijajo številne aktivnosti, prek katerih lahko obiskovalci na sproščen in zabaven način pobliže spoznavajo bodočo gostiteljico.

Slovenija se bo v vlogi gostiteljice festivala Europa Cantat predstavila prvič in privabila več tisoč ljubiteljev zborovskega petja iz vsega sveta, to pa prinaša niz izjemnih priložnosti, ki se jih na Javnem skladu za kulturne dejavnosti, ki je prevzel vlogo organizatorja festivala, še kako dobro zavedajo.

V petek, 3. avgusta, bo Slovenija na gala koncertu Happy Birthday, Estonia, ki bo posvečen 100-letnici Estonije, od Talina prevzela zastavo festivala Europa Cantat. Dogodka se bosta udeležila tudi podžupan Ljubljane Dejan Crnek in direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Marko Repnik, ki bosta ob tej priliki tudi uradno povabila vse ljubitelje zborovskega petja na naslednji festival, ki bo potekal od 16. do 25. julija 2021 v Ljubljani.

JSKD, organizator Europa Cantat 2021, v duhu povezovanja, ki ga prinaša petje, in v želji po ustvarjalnem sodelovanju kliče: Sing with Slovenia!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine