21.3 C
Ljubljana
nedelja, 5 maja, 2024

Silvestrska predstava “Realisti” v Novi Gorici

Piše: Jože Jan

Drevi ob 19.00 uri bo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica Silvestrska predstava »Realisti«. Predstava bo doživela že stoto ponovitev.

Dramaturg predstave, Jure Karas, je o njej napisal:  »Zlato pravilo humorja – ne delaj drame iz komedije – smo pri Realistih obrnili na glavo ter začeli delati komedijo iz drame – tiste, ki se ji reče življenje. To je kabaret o tragediji, imenovani vsakdan. Naš kabaret že v podnaslovu jasno definira svojo pripadnost. Je za vas, spoštovano in izjemno občinstvo, ki kljub plazu impresivno butastega materiala, ki ga dostavljata splet in televizija, še vedno zberete moč za pot do gledališča. Je za pet igralcev, ki so dovolj genialni, da lahko ustvarjajo smeh iz praznega zraka in koncev cigaret. In je za pijanca, ker smo pač vesela, inkluzivna druščina. Dobrodošli med realisti – edinem resničnostnem šovu za normalne ljudi.«

»Realisti« so prejeli mnogo nagrad, med najvažnejšimi so Zlati lev za najboljšo predstavo po izboru občinstva (19. mednarodni festival komornega gledališča Zlati lev, Umag, Hrvaška, 2018), Žlahtna komedija po izboru občinstva (28. festival Dnevi komedije, Celje, 2019), Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije (28. festival Dnevi komedije, Celje, 2019), Žlahtna režiserka Tijana Zinajić (28. festival Dnevi komedije, Celje, 2019) in Velika nagrada Večernega lista za najboljšo predstavo v celoti (43. Dnevi satire Fadila Hadžića, Zagreb, Hrvaška, 2019)

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine