2.5 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Šentjakobsko gledališče Ljubljana – premiera »Ljubezen, strast in grdi puloverji«

Piše: Jože Jan

V petek, 15. oktobra bo Šentjakobski oder premierno predstavil komedijo »Ljubezen, strast in grdi puloverji« ameriškega avtorja Kena Ludwiga. Prevajalec in režiser komedije je Jaša Jamnik.

Sodobni ameriški dramatik in režiser Ken Ludwig (1950) je z uspešnicami na Broadwayu, londonskem West Endu in drugod po svetu postal sinonim za sodobno komedijo. Pravo je študiral na Harvardu in na univerzi Cambridge. Glasbo je študiral na Harvardu pri skladatelju in dirigentu Leonardu Bernsteinu, na Cambridgeu je študiral tudi zgodovino gledališča. Nekatere njegove uspešnice so Tri nori tenorji in mjuzikel Crazy for you. Prejel je mnogo nagrad, med drugimi britansko gledališko nagrado Laurence Olivier Award in več nominacij za Tony Award. Njegove igre so bile uprizorjene v več kot tridesetih državah in prevedene v več kot dvajset jezikov.

Šentjakobsko gledališče v režiji Jaše Jamnika v petek, 15. oktobra, premierno predstavlja komedijo »Ljubezen, strast in grdi puloverji«. V golf klubu se pripravljajo na vsakoletno tekmo proti rivalskemu klubu. Stvari se zapletejo, ko najboljši igralec domačih prestopi v klub nasprotnikov. Stare zamere znova pridejo na dan in predsednika klubov skleneta stavo – ne gre samo za šport, gre za čast, dostojanstvo in maščevanje. A kdo se bo ekipi pridružil namesto prebeglega člana? Še dobro, da se med osebjem najdejo sposobni mladi fantje in dekleta, ki so pa v nekaterih stvareh izjemno spretni, v drugih pa ne tako zelo. In ko se že zdi, da je tekma dobljena, sledi nov preobrat…

Režiser Jaša Jamnik se je rodil leta 1964 v Ljubljani, kjer je opravil študije gledališko radijske režije na AGRFT. Doslej je zrežiral več kot štirideset uprizoritev v skoraj vseh slovenskih gledališčih. Od leta 1989 deluje tudi kot mentor ljubiteljskih gledaliških skupin.

»Golf, spletke, grdi puloverji, nove zaljubljenosti, stare ljubezni, izgubljeni zaročni prstani, pogrete strasti in – ogromno humorja«, obljublja nova premiera Šentjakobskega odra.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine