Po gledališki uprizoritvi je zdaj s kresnikom ovenčani roman To noč sem jo videl Draga Jančarja posnet še kot zvočnica, ki je novembra 2022 nastala v produkciji Uredništva igranega programa 3. programa Radia Slovenija – programa Ars in ZKP RTV Slovenija. Zvočnica bo na sporedu v terminih oddaje Odprta knjiga na 3. programu Radia Slovenija – programu Ars od ponedeljka do petka ob 19.00, posamezni deli pa bodo na zahtevo na voljo še tri dni po predvajanju v radijskem etru.

Slušna inačica romana o nekaj letih življenja in skrivnostnem izginotju Veronike Zarnik, mlade ženske iz ljubljanske meščanske družbe, ki jo je vase potegnil vrtinec nemirne zgodovine, ostaja zvesta strukturi, pripovedi in jeziku njegove prve tiskane izdaje. Ta je leta 2011 izšla pri založbi Modrijan. Nastala je serija 24. delov, ki so v povprečju dolgi 20 minut. Skupno gre torej za približno 480 minut ali 8 ur slušnega gradiva.

Ekipa – režiser Klemen Markovčič; tonska mojstra Urban Gruden, Smiljan Greif; fonetičarka Suzana Köstner; glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina. Bere – dramski igralec Branko Jordan.

Novinarska konferenca
Zvočna knjiga To noč sem jo videl bo predstavljena tudi na novinarski konferenci v ponedeljek, 9. januarja 2023, ob 11.00 v studiu 01 Radia Slovenija. Na predstavitvi bodo sodelovali pisatelj Drago Jančar, režiser Klemen Markovčič in dramski igralec Branko Jordan.