8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Revija »Naša luč« praznuje železni jubilej z okroglo mizo

 Piše: Jože Jan

V sredo, 20. oktobra bo ob 18. uri v prostorih galerije Družina na Krekovem trgu 1 okrogla miza z naslovom »Železni jubilej Naše luči«. Gostje bodo msgr. Janez Pucelj, Mateja Rihter, Jurij P. Emeršič in Ljubo Bekš. Pogovor bo vodila Helena Janežič.

Revija Naša luč je začela izhajati leta 1952 in je zasnovana kot slovensko narodno kulturna in duhovna vez med slovenskimi izseljenci predvsem po Evropi. V svoji vsebinski zasnovi želi revija ostati zvesta krščanskim oblikam vrednotenja življenja.

Revija je v preteklosti – in upa tudi v prihodnje – opravljala zelo koristno poslanstvo za Slovence v izseljenstvu v pomenu kulturne opore in krepitve slovenske identitete. Temeljni namen revije je seznanjati slovenske izseljence in zdomce o kulturnih, verskih in narodnih vprašanjih v domovini in evropskem okvirju.

V mesečnih številkah Naša luč objavlja temeljne članke s katerimi podpira kulturne dosežke znotraj slovenskih skupnosti v izseljenstvu, zgodovinsko raziskovalne članke, intervjuje, besedila, ki predstavljajo razvoj lastne ustvarjalnosti zamejcev in izseljencev, članke o dogodkih v domovini, komentar meseca, ki se dotika aktualnih tem družbenopolitične stvarnosti v domovini, poročila o dogodkih kulturne in narodnostne vsebine in predstavitev dogajanj znotraj zamejskih in izseljeniških skupnosti.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine