13.7 C
Ljubljana
četrtek, 2 maja, 2024

Razstava v Slovenskem etnografskem muzeju: Ljudska umetnost med domom in svetom

Piše: Slosolar.si

Do konca leta 2022 bo v Slovenskem etnografskem muzeju razstava  z naslovom Ljudska umetnost med domom in svetom, del katere je tudi Jože Karlovšek, predstavljen kot zbiratelj in preučevalec narodnega sloga ter strokovnjak za stavbno dediščino.

Na razstavi, katere avtorica in kustosinja je dr. Bojana Rogelj Škafar, muzejska svétnica v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM), slovenska ljudska umetnost sreča globalno ljudsko umetnost NSK.

Na eni strani je na razstavi predstavljenih več kot sto reprezentativnih predmetov iz zbirke slovenske ljudske umetnosti  Slovenskega etnografskega muzeja, kot npr. preslice, sestavljanke v steklenici, modeli za mali kruhek, pipe, slike na steklo, znamenja, lesena plastika, votivne slike, votivi, na drugi strani je na ogled sodobna globalna produkcija ljudske umetnosti NSK – grafike, fotografije, plakati, artefakti in videi devetnajstih umetnikov, državljanov NSK države v času. Pobudnika oblikovanja zbirke ljudske umetnosti NSK sta skupina IRWIN in NSKSTATE.COM, hrani in zbira jo skupina IRWIN, piše na spletni strani SEM.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine