11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Razstava Marijine podobe skozi sedem stoletij

Piše: C. R.

V muzejskem kompleksu sv. Klare v Gorici so včeraj odprli razstavo Madre (Mati), na kateri je na ogled 32 umetnin, ki so nastale med 13. in 20. stoletjem in pripovedujejo zgodbo Marijine ikonografije. »Začetno smo načrtovali, da bo razstavljenih trideset del, vendar smo zadnji trenutek pridobili še dve umetnini iz zasebne zbirke, za kateri smo se pred časom že dogovarjali,« je med včerajšnjim odprtjem povedal kustos razstave, duhovnik Alessio Geretti, ki je pojasnil, da so prostor za dodatni umetnini že pripravili in ju bodo danes pripeljali v Gorico.

Razstava je sicer sad sodelovanja med goriško občino in odborom San Floriano iz karnijskega kraja Illegio, ki je decembra lanskega leta omogočilo, da so v Gorici v okviru dogodka 10 ur lepote na ogled postavili dela Kandinskega, Matissa in Van Gogha. Včerajšnjega odprtja sta se poleg Gerettija udeležila še goriški župan Rodolfo Ziberna in občinski odbornik za kulturo Fabrizio Oreti, ki si seveda želita, da bi se sodelovanje z odborom San Floriano okrepilo – še zlasti v pričakovanju na EPK 2025.

Razstava bo na ogled do 31. julija ob petkih, sobotah in nedeljah med 10. in 13. uro ter med 15.30 in 19.30. Opisi ob razstavljenih umetninah so v italijanščini, slovenščini in nemščini; vstopnica stane pet evrov in vključuje avdio-vodič, ki je na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Vir: primorski.eu

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine