2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Radio Ognjišče danes obeležuje 26. obletnico oddajanja iz ljubljanskega studia

Radio Ognjišče danes obeležuje 26. obletnico oddajanja iz ljubljanskega studia, ko so oddajniki ponesli glas po vsej Sloveniji. Zaradi epidemioloških razmer je tokratno praznovanje nekoliko drugačno.

28. novembra je bil prvi stavek iz našega ljubljanskega studia: »Vsi in vsak po svoje se bomo trudili, da bodo naša radijska srečanja lepa in prijetna.« In temu smo na Radiu Ognjišče zvesti že četrt stoletja in eno svečko zraven. »Kar tri dni bomo praznovali. V Petkovem večeru nas je razveseljeval, tudi slavljenec, Franci Mihelič, ki s svojim ansamblom praznuje 50 let. Večer smo nadaljevali s pogovorom in odprtimi telefoni, saj morajo vrata biti zaprta,« je povedal odgovorni urednik Tadej Sadar.

Danes na dan obletnice, bomo ob 12. uri prenašali mašo iz radijske kapele. Daroval jo bo Ljubljanski pomožni škof msgr. Anton Jamnik. Spremljati jo bo mogoče tudi na družbenih omrežjih in na spletni strani radia. Popoldanski gost na radiu pa bo novi direktor radia, msgr. Franci Trstenjak.

V nedeljo bomo praznovanje sklenili s 26. Gala koncertom, ki ga bo zaradi razmer mogoče spremljati zgolj od doma. »Pripravili smo tudi sliko, tako da si bomo lahko vsaj pomahali. Prenos po radiu in prek naše spletne strani začnemo ob 20. uri,« še pravi urednik Sadar.

Več o praznovanju tudi na spletni strani: radio.ognjisce.si

Vir: Radio Ognjišče

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine