1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Prva v letu 2019 le tri minute čez polnoč deklica v celjski porodnišnici

Prva v letu 2019 se je le tri minute čez polnoč rodila deklica v celjski porodnišnici, le štiri minute za njo je prav tako deklica privekala na svet v Kranju. Prvi deček se je 32 minut čez polnoč rodil v ljubljanski porodnišnici, kjer pa je še pred njim le 16 minut čez polnoč na svet prišla deklica.

V največji slovenski porodnišnici v Ljubljani so se do 7. ure rodili trije otroci, ena deklica in dva dečka.

Bolj živahno je bilo v mariborski porodnišnici, kjer je bilo v prvi noči leta 2019 že pet rojstev, dveh deklic in treh dečkov. Prva je bila rojena deklica ob 00.35, prvi deček pa ob 2.57.

V celjski porodnišnici, kjer so med vsemi porodnišnicami imeli prvo rojstvo v tem letu, so se sicer do 7. ure rodili trije otroci, prvi deček ob 2.23.

V Kranju sta se v prvi uri tega leta rodili dve deklici, v Brežicah deklica dve minuti čez 1. uro, v Slovenj Gradcu pa je poleg dečka, ki je bil rojen ob 00.33, zjutraj ob 7.29 na svet privekala deklica. V Novem mestu se je pet minut čez 6. uro rodil deček, prav tako deček se je ob 6.10 rodil v postojnski porodnišnici, ki jo bo danes obiskal predsednik republike Borut Pahor.

V porodnišnicah v Šempetru pri Gorici, Trbovljah, na Jesenicah, Ptuju, v Murski Soboti in Izoli na prva rojstva na prvi dan v letu 2019 še čakajo. Je bilo pa v porodnišnici v Izoli bolj živahno na zadnji dan v letu, ko so imeli šest rojstev, na Ptuju štiri. Nekaj otrok se je v slovenskih porodnišnicah rodilo pozno zvečer, tudi v zadnji uri leta 2018.

Iz največje slovenske porodnišnice so sporočili, da je bilo na silvestrovo pri njih nekoliko manj živahno kot običajno, imeli so le osem porodov, rodilo se je osem dečkov in dve deklici, dve porodnici pa sta povili dvojčka. Zadnji je bil deček ob 23.02.

Sicer pa so v ljubljanski porodnišnici lani zabeležili skupaj 5807 porodov, rodilo se jim je 5972 otrok, od tega 3085 dečkov in 2887 deklic. Kar 160-krat so imeli porod dvojčkov, dvakrat pa so se rodili trojčki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine