5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Prihaja nova knjiga J.R.R. Tolkiena, ki bo vsebovala še neobjavljene eseje

Piše: Andrej Sekulović

Založnik Harper Collins bo junija tega leta izdal novo knjigo pisatelja J.R.R. Tolkiena, najbolj znanega po trilogiji Gospodar prstanov, ki bo vsebovala še neobjavljene eseje o fantazijskem Srednjem svetu, kamor so postavljena dogajanja in junaki iz skoraj vseh njegovih knjig.

Knjiga se bo imenovala Nature of Middle Earth ( Narava Srednjega sveta), v njej pa bodo lahko bralci izvedeli nove podrobnosti o dogodkih in junakih iz Tolkienovih knjig. Še nikoli neobjavljena zbirka esejev pa bo vsebovala tudi nove zemljevide nekaterih dežel Srednjega sveta in obravnavala lastnosti različnih ljudstev in ras, ki se pojavljajo v Tolkienovih delih. Eseje bo za objavo uredil in priredil poznavalec Tolkiena Carl F. Hostetter, ki je v preteklosti pri tem delu pomagal tudi Tolkienovemu sinu Christopherju Tolkienu, dokler ni ta preminil prejšnje leto.

Harper Collins je skozi leta izdal več še neobjavljenih Tolkienovih knjig, ki jih je uredil njegov sin Christopher, kot so Hurinovi otroci (2007), Beren and Lúthien (2017) in Fall of Gondolin (Padec Gondolina) (2018). J.R.R. Tolkien je preminil leta 1973 in je najbolj znan kot avtor Hobita (1937) in Gospodarja prstanov (1954 in 1955).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine