4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Predstava drame »Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače« v Mariboru

Piše: Jože Jan

V sredo, 22. decembra ob 20.00 bo v Stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor predstava drame »Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače« za katere besedilo je Nina Kuclar Stiković prejela Nagrado za mlado dramatičarko na Tednu slovenske drame 2021.

»Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače« je družinska drama, ki se odvija v karanteni. Medtem, ko se po svetu širi epidemija, se razseljena družina ponovno združi pod streho starega doma. Središče dogajanja je nova družinska dinamika, ki se sooča z dejstvom, da ni več sveta, ki so ga poznali pred epidemijo, prav tako pa tudi ni več stare družine. Ostajajo spomini na brezskrbno otroštvo in idealizirano obdobje preteklega življenja.

Pet družinskih članov in hčerkin fant se združijo doma. Poleg finančne stiske drama pokaže tudi problematiko nezmožnosti soočanja s težavami, s problematiko odtujenosti, alkoholizma in nepredstavljivosti prihodnosti. Protagonisti se soočajo z dejstvom, da karantena ni ustvarila novih problemov, temveč je potencirala stare, s katerimi so se sedaj prisiljeni spoprijeti.

Igro režira Nejc Gazvoda, ponovitve predstav bodo še 23, 28 in 29. decembra.

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine