17.4 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

Praznično ob 20-letnici delovanja Turistično informacijskega centra Štanjel

Piše: C. R.

Že 20 let v Turistično informacijskem centru Štanjel ponujajo informacije, vodene oglede in vstop v idilično okolje srednjeveškega naselja. Ob obletnici so za obiskovalce pripravili nekaj dogodkov.

»Lepo je, da ta okrogli jubilej obeležimo skupaj, zato bomo v ponedeljek, 14. avgusta 2023, med 10. in 18. uro, brezplačno odprli vrata Galerije Lojzeta Spacala in Muzeja Grad Štanjel za vse obiskovalce, ob 17. uri pa izvedli voden ogled ‘Sprehod skozi spomine’. Sprehodili se bomo skozi 20 let razvoja in delovanja turistično informacijskega centra,« so zapisali v sporočilu za javnost in dodali: »Ob 20. uri nas bodo v sklopu obletnice na dvorišču Gradu Štanjel nasmejali člani dramske skupine KRD Brce iz Gabrovice pri Komnu z gledališko komedijo ‘Norčije v spalnicah’.«

Celoten program prazničnega dogajanja je sicer dostopen na spletni strani centra. Za voden ogled ob 17. uri so obvezne predhodne prijave na e-naslov [email protected] ali na telefonsko številko: 05 769 00 56 do vključno sobote, 12. avgusta 2023. Za vse obiskovalce centra bo možen nakup vseh izdelkov s popustom v višini 15 odstotkov.

»Na dan dogodka bomo tudi zbirali finančna sredstva za prizadete v poplavah. Odločili smo se, da bo pomoč šla v Zgornjo Savinjsko dolino v znak solidarnosti za vso preostalo opustošeno Slovenijo in kot potrditev, da v tragediji nihče ni sam,« so še dodali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine