5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Plečnikovi dnevi v Kamniku

Piše: Jože Jan

V počastitev Jožeta Plečnika, najslavnejšega slovenskega arhitekta, ki je svoj navdih našel tudi v Kamniku in njegovi okolici, ob 150. letnici njegovega rojstva bodo v petek, 21. januarja in soboto, 22. januarja v Kamniku »Plečnikovi dnevi«.

Predavanje o arh. Plečniku

V petek, 21. januarja, ob 18. uri bo v prostorih Doma kulture Kamnik predavanje o arhitektu Plečniku. Predaval bo dr. Noah Charney, ki je pridobil doktorat ravno iz poznavanja dragocenih del svetovno znanega slovenskega arhitekta. Razkril bo zakaj ga je kot tujca iz daljne Amerike Plečnik tako očaral. Dr. Charney je ameriški pisatelj uspešnic, profesor umetnostne zgodovine in kolumnist.

Vodenje po Kamniku

V soboto, 22. januarja bodo ob 10.00 , 12.00 in 14.00 uri vodenje po Kamniku. Dolgoletni turistični vodnik prof. v pokoju Mihael Babnik bo skupine popeljal po mestu in predstavil Plečnikova dela v centru mesta (železniška postaja, obnovljena fasada na Glavnem trgu, Plečnikov most čez Nevljico in kapela Božjega groba v frančiškanskem samostanu). Vodenje se bo zaključilo z edinstvenim obiskom Plečnikove sobe v Pax svečarni Stele, za katero je arhitekt oblikoval pohištvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine