7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Perpetuum Jazzile v Stožicah z izključno slovenskim programom

V Areni Stožice bo nocoj nastopila vokalna skupina Perpetuum Jazzile. Tradicionalni letni nastop so pevci in pevke namenili izključno slovenski glasbi, napovedali pa so ga junija z videospotom za priredbo pesmi Samo milijon nas je, ki jo je pred tremi desetletji izvajala zasedba Agropop. Koncert na največjem slovenskem odru bodo začeli ob 19. uri.

 

Tokratni koncert so poimenovali Le slovensko, z njim pa se bo 40-članska vokalna skupina prvič v svoji 35-letni zgodovini posvetila izključno glasbi slovenskih avtorjev in izvajalcev. Z njim se bo po napovedih poklonila domačemu občinstvu, ki jo spremlja vse od začetka.

Med izvajalci, katerih pesmi so priredili v vokalne harmonije, bodo Vlado Kreslin, Nina Pušlar, Siddharta, Avseniki in Tabu. Ob tej priložnosti so izdali tudi novo kompilacijo Le slovensko – So najlepše pesmi že napisane, so sporočili iz skupine.

Skupina Perpetuum Jazzile je bila ustanovljena leta 1983. Danes velja za eno najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk. V zadnjih 15 letih delovanja so pevci in pevke gostovali na odrih v Rusiji, Estoniji, Braziliji, Argentini, Nemčiji, Avstriji, Švici, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi, Srbiji, Ukrajini, Makedoniji, Belgiji ter na Hrvaškem, Kitajskem in Nizozemskem.

Novembra 2013 so dvakrat razprodali dvorano Arena Stožice in z 20 tisoč obiskovalci postavili rekord obiskanosti nastopov domačih in tujih gostov v tej dvorani. Njihove priredbe si je na platformi YouTube ogledalo prek 65 milijonov gledalcev. Prvi veliki YouTube uspeh so zabeležili leta 2010 s priredbo popevke Africa kalifornijske skupine Toto.

Lani je skupina upala na nominacijo za grammyja, a je ni dobila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine