6.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Pasjedivščina – Predstava za otroke v Novi Gorici

Piše: Jože Jan

V soboto, 20. novembra ob 10.30 bo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica predstava za otroke »Pasjedivščina«.

Šolarka Ela se med vrstniki počuti odrinjeno. Pri urah klavirja se dolgočasi, pri baletu pa jo učiteljica stalno omejuje. Ko se nekega dne sošolka posmehuje njeni doma narejeni šolski torbi, se Ela odloči, da si torbo preoblikuje. Tako torbo spremeni v psa, ki čudežno oživi. Ela z novim pasjim prijateljem končno zaživi. Zunanji svet zanjo postane prijeten pasji svet, kjer je učitelj klavirja poskočni hrt, učiteljica baleta pa ljubka pudlica. Ker pa domišljija ne pozna meja, Eli stvari uidejo izpod nadzora…

Gostujeta UL AGRFT in KUD Baobab, Lea Menard pa je odgovorna za zasnovo in režijo.

 Vizija Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljanske Univerze je ostati najpomembnejša in najkvalitetnejša izobraževalna institucija na področjih gledališča, radia, filma in televizije, ki sledi najsodobnejšim ustvarjalnim tokovom in hkrati prenaša na študente najžlahtnejše izkušnje iz preteklosti. Akademija krepi svoj položaj na področju gledaliških in filmskih ved v domačem in mednarodnem raziskovalnem prostoru in z aktivnim vključevanjem v okolje pomembno bogati in sooblikuje domači in tuji kulturni in umetniški prostor.

Kulturno umetniško društvo Baobab deluje na področju plesa, glasbe in gledališča. Društvo je osredotočeno na zahodnoafriško kulturo in usmerjeno k povezovanju le-te s sodobnim plesom, glasbo in gledališčem.

 Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine