13.6 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Otvoritev razstave »Po potresu lahko tudi zagori«

Piše: Jože Jan

Danes se bo v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani otvorila tematska razstava »Po potresu lahko tudi zagori«. Razstavo je pripravila gasilska mladina v oktobru – mesecu požarne varnosti in bo odprta do 24. novembra.

Na razstavi sodelujejo mladi gasilci in gasilke ljubljanskih prostovoljnih gasilskih društev, stari med 6 in 15 let. Razstavili bodo likovna in fotografska dela, s katerimi so prikazali aktivnosti in preventivne ukrepe ravnanja pred, med in po potresu.

V oktobru tradicionalno potekajo preventivne aktivnosti s področja požarne varnosti. Namen teh aktivnosti je letos bil seznaniti prebivalce z ukrepi, kako se ustrezno pripraviti na potres, kako ravnati med njim in po njem ter kako ustrezno ukrepati ob požaru, ki nastane kot posledica potresa. Aktivnosti so potekale tudi v Gasilski zvezi Ljubljana. Gasilska društva so izvedla vaje za evakuacije na vrtcih in šolah ter dneve odprtih vrat.

foto: Facebook

Gasilska zveza Ljubljana je samostojna, nepridobitna, humanitarna in nepolitična oblika povezovanja prostovoljnih gasilskih društev in prostovoljnih industrijskih gasilskih društev. Namen komisije za mladino, ki deluje znotraj zveze in je organizirala to razstavo, je predvsem vključevanje mladih v gasilska društva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine