7.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Otvoritev Fotografske razstave »Zakriti nasmehi, zastrti pogledi« na Vrhniki

Piše: Jože Jan

Foto klub Okular bo drevi ob 18. uri v Cankarjevem domu odprl razstavo »Zakriti Nasmehi, zastrti pogledi«. Otvoritev bo popestril z multivizijo in glasbo Lado Jakša.

V prostorih avle in galerije Cankarjevega doma na Vrhniki bo danes ob 18. uri odprtje razstave Foto kluba Okular. Foto klub Okular je bil ustanovljen leta 2011. Ponaša se z vrsto dejavnosti. Med drugim prireja razstave, skupinske foto delavnice, foto potepe, predavanja in redna klubska srečanja, na katerih si člani izmenjavajo izkušnje s področja fotografije.

Večer otvoritve razstave bo popestril z multivizijo in glasbo Lado Jakša, fotograf, glasbenik, skladatelj in umetnostni zgodovinar.

Lado Jakša je študij glasbe in umetnostne zgodovine združil v diplomski nalogi na Ljubljanski Filozofski fakulteti. Za temo povezave glasbe in likovne umetnosti je prejel tudi študentsko Prešernovo nagrado. Ta ustvarjalni dialog ga od tedaj spremlja na številnih razstavah in fotomultivizijah ob sočasno izvajani avtorski glasbi, s katerimi se je predstavil po Evropi in v ZDA. Kot umetniški fotograf je imel že več kot 60 samostojnih razstav doma in v tujini. Je skladatelj in izvajalec lastne glasbe za filme, televizijske programe, gledališče in umetniški ples. Za svoje ustvarjanje je prejel več nagrad, med drugimi tudi dve priznanji Zveze društev likovnih umetnikov Slovenije za vrhunske dosežke v fotografiji leta 2010 in 2015.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine