14.5 C
Ljubljana
sobota, 18 maja, 2024

Otvoritev 10. sezone »Odprte kuhne«

Piše: Jože Jan

Danes bo ob 10. uri otvoritev 10. sezone »Odprte kuhne«. Kulinarična tržnica bo v središču Ljubljane vsak sončni petek do konca meseca oktobra nudila pristne okuse iz zakladnice slovenske in tuje kuhinje.

Odprta kuhna se bo po dveh letih znova lahko začela že s pričetkom pomladi. Sprva bo obratovala vsak sončni petek med 10. in 21. uro, v toplejših mesecih pa bodo obiskovalci na Pogačarjevem trgu lahko uživali do 22. ure.

Številnim tradicionalnim stojnicam se bo v prihodnjih mesecih pridružilo vsaj 15 novih ponudnikov. Kulinarično dogajanje bodo popestrili občasni obiski vrhunskih chefov, ulični umetniki in priljubljeni DJ-ji.

Organizatorji Odprte kuhne bodo letos dodali dobrodelno noto: Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje bodo predali donacijo za prenovo in nakup opreme za kuhinjo in skladišče, ki ju uporabljajo za pripravo obrokov za družine v stiski in za izvedbo izobraževalnih delavnic.

Odprta kuhna bo tudi letos gostovala na drugih trgih slovenskih mest, v Ljubljano pa se bosta ponovno vrnila festivala Pivo & Burger Fest in Brina – ljubljanski festival džina.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine