12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Oktet Suha uspešno gostoval v Sloveniji in Italiji

Oktet Suha  je v zadnjih tednih kar trikrat gostoval v Sloveniji in Italiji. Konec aprila se je v Šempasu pri Novi Gorici udeležil mednarodnega glasbenega festivala pod geslom „Domovina je ljubezen“. Sodelovale so glasbene in folklorne skupine iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.

Začetek maja so se dinamični pevci iz Podjune ustavili v občini Oplotnica, kjer je na povabilo šarmantne dekliške skupine Jubilus z njimi v cerkvi sv. Jošta v fari Prihova oblikoval koncert z geslom „Jodoci cultura – Joštova kultura“. S svojim obiskom je prireditev počastila tudi slovenska ministrica Irena Majcen.

Na binkoštno soboto pa se je Oktet Suha ustavil v Italiji. V Bazovici pri Trstu je tamkajšnja moška vokalna skupina Lipa priredila svojo tradicionalno revijo moških skupin »Fantje pojejo na vasi«. Poleg gostiteljev so nastopili še mladi oktet filozofske fakultete v Ljubljani ter Oktet Suha. Ob bučnem aplavzu številne publike so koroški pevci podali prerez svojega obširnega repertoarja slovenskih in mednarodnih pesmi. Zanimiv detajl ob robu: vse tri moške skupine umetniško vodijo ženske! 

V domači Suhi bo Oktet Suha slišen 2. junija na slavnostni prireditvi ob 60. obletnici občine Suha, seveda pa tudi na 26. Festivalu Suha – Dravograd, katerega glavni organizator je in ki bo 15. in 16. junija privabil vrhunske vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Italije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine