6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Oblo in oglato v Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični

V Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični je na ogled sedma tematska regijska razstavav organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Letošnja tematika je bila združiti oble in oglate oblike.

Na prireditvi je o izboru del zbrane nagovorila slikarka in strokovna spremljevalka območnih razstav mag. Nuša Čurin Lapajne. V imenu stiškega muzeja je dobrodošlico izrekla direktorica Nataša Polajnar Frelih, razstavo pa je slovesno odprl župan Dušan Strnad. Kot je povedal župan ga veseli, da je med razstavljavci tudi nekaj umetniških del iz občine Ivančna Gorica. Še posebej je omenil umetnini Marjete Baša iz Ambrusa in Mateje Marinko iz Stične. Vsem prisotnim je še zaželel prijetno počutje v občini Ivančna Gorica, ustvarjalcem pa veliko ustvarjalnega navdiha tudi v prihodnje. Iz Območne izpostave Ivančna Gorica so poleg omenjenih razstavljali še Slavi Bavdek, Marina Bertoncelj in Andreja Lavrenčič.

Umetniški večer je z avtorskim performansom začela skupina Kunstkollektiv, dogodek pa je sklenila domača zasedba Mešanega pevskega zbora Zborallica, pod vodstvom zborovodkinje Janje Omejec Strnad.

Izmed razstavljenih umetnin bo izbor za državno razstavo pripravil gospod Janez Zalaznik, slovenski akademski slikar. Ta bo 6. julija 2020 s prenosom na Gradu Snežnik v Cerknici.

Zadnje novice

Sorodne vsebine