9.3 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Obdobja našega življenja

Louise L. Hay

Obdobja našega življenja

Resnična doživetja, ki so opisana v tej knjigi, katere »gostiteljica« je avtorica uspešnic Louise L. Hay, so izbrana dela iz del nekaterih najbolj priznanih pisateljev in učiteljev s področja samopomoči, spreminjanja družbene zavesti in duhovnosti. 

To so zgodbe, ki odslikavajo metafizične čudeže, pomembne mejnike, ganljive, humorne in včasih presunljive spomine ter nenavadno bridka osebna doživetja. Poleg tega pa je tu mnogo pripovedi, ki vas bodo brez dvoma prisilile, da boste sedli in vzkliknili: »Vav!« Ko boste prebirali to nenavadno privlačno antologijo, se boste smejali, jokali … Večina od vas pa bo opomnjena, da resnica ni le bolj nenavadna od fikcije, ampak je tudi neskončno bolj zanimiva!

 

Odlomek iz knjige

Dr. Wayne W. Dyer: Čudež metulja. Tistega dne, ko sem končal sedemnajsto poglavje svoje knjige Inspiracija in ga po telefonu prebral urednici Joani, sem doživel najbolj globoko mistično doživetje hkratnega doživljanja vseh svojih petinšestdesetih let.

Ko sem tistega dne zaključil pogovor z Joanno, sem odšel na svoj vsakodnevni enourni sprehod ob obali, vendar pa sem se iz neznanega razloga odločil, da grem po malo drugačni poti vzdolž travnatega območja tik ob obali. Spominjal sem se svojega prijatelja Jacka Bolanda, duhovnika Enotne cerkve, ki je preminil pred približno desetimi leti. Jack je ljubil metulje monarhe in je pogosto pripovedoval zgodbe o tem, kako je občudoval ta kot papir tanka bitja, ki se selijo v zelo močnem vetru na tisoče kilometrov daleč ter se vrnejo na isto vejo na točno tistem drevesu, kjer so prvič prilezli iz svojega zapredka.

Preden je Jack preminil, sem ga obdaril s prelepim pisemskim obtežilnikom, ki je bil v odličnem stanju in je vseboval popolnoma ohranjenega mrtvega monarha. Ko je umrl, mi ga je njegova žena vrnila in mi povedala, kako zelo rad je imel Jack to darilo in kako zelo je občudoval ta čudovita bitja, ki posedujejo skrivnostno inteligenco, vsajeno v njihove možgane, ki so veliki toliko kot bucikina glavica.

Jack mi je vedno govoril: »Bodi večno hvaležen«, ter je vsako pridigo končal z naslednjim sporočilom Bogu: »Hvala, hvala, hvala.« Odkar je umrl, je metulj monarh od treh priložnostih pristal na mojem telesu. Ker pa se ta bitja skrbno izogibajo stikom z ljudmi, sem vsakič, ko se je to zgodilo, pomislil na Jacka in si dejal: Hvala ti Bog – hvala, hvala.

Kakorkoli že, ko sem hodil in bil hvaležen, da sem dokončal predzadnje poglavje svoje knjige, je kak meter in pol pred menoj na tleh pristal monarh. V sebi sem izrekel Jackove čarobne besede (Hvala ti Bog – hvala, hvala) in začutil globoko hvaležnost za svoje življenje ter lepoto dneva …

Knjigo lahko naročite tukaj. http://vseknjige.si/prirocniki/obdobja-nasega-zivljenja/

 

PRIPOROČAMO

Hej, Človek! Spoznaj samega sebe!

Avtor: Julij Bertoncelj

Preizkušene modrosti. Kako se v stiski obnašajo ptice in kako naj bi se v stiski obnašal – Človek! Bodi ptica, ki ne preneha graditi in – peti! Človek, bodi dober Človek!

Knjigo lahko naročite tukaj. http://vseknjige.si/prirocniki/hej-clovek-spoznaj-samega-sebe/

Knjiga o življenju

Izbor: David Tasič

Priročna in lepo oblikovana darilna knjiga prinaša izbor misli, pregovorov in drugih modrosti znanih osebnosti o življenju. Na začetku knjige je stran, namenjena osebnemu posvetilu.

Knjigo lahko naročite tukaj. http://vseknjige.si/drugo/knjiga-o-zivljenju-majhna-knjiga-veliko-modrih-misli/

Sherlock Holmes: Študija v škrlatnem

Avtor: Sir Arthur Conan Doyle

Prva dogodivščina zasebnega detektiva Sherlocka Holmesa in njegovega pomočnika dr. Watsona se začne z obiskom ene od londonskih hiš, kjer so našli mrtvega moškega – brez znakov nasilja in s skrivnostnim krvavim napisom na steni.

Knjigo lahko naročite tukaj. http://vseknjige.si/leposlovje/mladinsko/sherlock-holmes-studija-v-skrlatnem/

Lužice v veži

Avtor: Jože Rode

V knjigi je zbranih šest prisrčnih zgodb o živalih in njihovih ljudeh. Malči je ponosna lastnica psice in mačke, ki je prepričana, da se imajo psi in mačke lahko radi, Brane je razvajen pobalin, ki sovraži vse pse tega sveta …

Knjigo lahko naročite tukaj. http://vseknjige.si/leposlovje/mladinsko/luzice-v-vezi/

Na kolesih – Traktor

Avtor: Evgen Jurič

Mala kartonka Na kolesih –Traktor je slikanica za najmlajše, da se spoznajo z uporabo traktorja.

Knjigo lahko naročite tukaj. http://vseknjige.si/otroske-knjige/slikanice/na-kolesih-traktor/

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine