30.3 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Nemški producenti pozdravili umik pravila o karanteni pred prizori s poljubljanjem

Filmski producenti v Nemčiji so pozdravili umik pravila, da bi igralci pred prizori s poljubljanjem morali v karanteno. Po njihovem mnenju to prinaša določeno olajšanje za branžo, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočilo Združenje nemških producentov v Berlinu.

 

Umik pravila jim bo olajšal delo, so ocenili producenti v petek, dan po tem, ko je združenje za zdravje in varnost pri delu BG ETEM odpravilo pravilo, po katerem bi igralci pred filmskimi prizori s tesnim fizičnim stikom morali v petdnevno karanteno.

Namesto tega so določili drugačen koncept zaščite, ki še naprej predvideva številna pravila. Igralci morajo pet dni pred prizorom s poljubljanjem ali bojevanjem spoštovati določene predpise.

Tako na primer ne smejo obiskovati bazenov in zabav. Če v teh dneh ne morejo vzdrževati minimalne razdalje, morajo nositi tudi zaščitno masko tipa FFP2. Koncept zaščite pa vključuje tudi dva testa na koronavirus tedensko, če dlje časa ne bodo morali vzdrževati najkrajše varnostne razdalje.

Po oceni združenja producentov bi za snemanje v času koronavirusa poleg enotnih standardov potrebovali tudi sklad za zaščito pred tveganjem, da se kljub vsem varnostnim ukrepom snemanje začasno ali trajno prekine. “Trenutno intenzivno delamo na tem,” so dodali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine