11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Najboljša plesalca sta Filip Štepec iz Slovenije in Monika Witkowska s Poljske

Minulo soboto je v Slovenskem Ljudskem gledališču Celje in Plesnem forumu Celje potekalo že 10. mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 – Plesna miniatura 2018. Na prireditvi se je zvrstilo 27 vrhunskih plesnih točk na temo kulturne dediščine pod skupnim naslovom »Včerajšnji dnevi plešejo s teboj«. Nagrado za najboljšo predstavo v celoti sta, vsak v svoji kategoriji, prejela Filip Štepec in Monika Witkowska.

Na tekmovanje so se uvrstili mladi plesalci iz Češke, Rusije, Italije, Hrvaške, ZDA, Palestine, Tanzanije, Latvije, Madžarske, Francije, Nemčije, Belgije in Poljske, ki so bili razdeljeni v dve starostni kategoriji. V kategoriji B so se predstavili plesalci, rojeni med letoma 1999 in 2003 in v kategoriji C rojeni med letoma 1994 in 1998.

Komisija v sestavi Ana Štefanec Knez, Ofra Idel in Davide Sportelli pri ocenjevanju ni imela lahkega dela, nagrade pa je podelila v različnih kategorijah.

V skupini B si je nagrado za najboljšo miniaturo in s tem 300 eur priplesal Filip Štepec iz KD Qulenium Kranj, s koreografijo Samota se mi poda glede na odtenek kože.

V starejši C skupini se je najbolje odrezala Monika Witkovska iz Poljske, ki si je prislužila nagrado za najboljšo miniaturo in s tem 800 evrov, žirijo pa je prepričala s koreografijo Fur Roman.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine