1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Na Visokem se začenja 12. Festival družin

Zavod Iskreni pripravlja že 12. Festival družin, ki bo do od danes do nedelje potekal pri Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah. Tradicionalna družinska prireditev bo tudi letos sestavljena iz pestrega programa, ki vključuje športne in ustvarjalne aktivnosti, delavnice in predavanja.

Največja posebnost festivala je, da poteka tri dni, in največja dogodivščina za družino je, da se na festivalu tabori. Festivala pa se je seveda mogoče udeležiti tudi le za dan ali dva. “Festival družin je najlepši družinski dopust, ki dejansko nudi tudi vsebino, ki družini napolni baterije in ji da novega zagona,” so prepričani organizatorji.

Festival je tradicionalna družinska prireditev, ki se odvija že od leta 2007 in letos drugič poteka ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah, tekom let pa je gostoval tudi že v Postojni, Laškem, na Rogli in Otočcu.

Program bo ustvarjalo več kot 110 nastopajočih in prostovoljcev. Oblikovan bo tako, da se lahko vključi cela družina, ne le otroci, ter da vsak najde kaj zase. Udeleženci lahko izbirajo med športnimi in ustvarjalnimi aktivnostmi, se udeležijo delavnic in predavanj, se učijo novih spretnosti ali pa klepetajo in se družijo s starimi in novimi znanci.

Nekateri poudarki iz letošnjega programa so na primer delavnica risanja karikatur, poslikava kamnov, izdelava lesenega metuljčka, šov radijsko vodenih modelov letal, delavnica za očete in otroke, jahanje konjev, družinske sive celice, plesna delavnica za starše in izdelava družinskega drevesa. Na voljo pa bodo denimo tudi plezalna stena, knjižnica pod drevesi in izposoja športnih pripomočkov ter družabnih iger.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine