11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica – občudujte lipicance, spoznajte Prešerna in Julijo

Piše: C. R.

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne. Sprehodite se po čudovitih poteh posestva in se ob 15. uri pridružite predstavi lipiške jahalne šole s posebnimi gosti. Tokrat bodo z nami vrhunski mednarodno priznani glasbeniki Tinkara Kovač, Tomaž Nedoh in Stefano Bembi.

foto: Kobilarna Lipica

 

Vstop v kobilarno bo prost, doživetja med prelepimi lipicanci se bodo začela ob 9. uri z vodenimi in samostojnimi ogledi, vodenim programom »Spoznaj konja lipicanca«, otroško delavnico s poniji, prikazom podkovanja konj, Poskokčevimi otroškimi delavnicami in predstavitvijo zgodovinskih kostumov Društva za kulturno dediščino oblačil Rosa Klementina.

Na Prešernov dan, ko se bo zima počasi pričela poslavljati in bo Lipica vabila na prvi dogodek v letošnjem letu, se tako obeta priložnost za prijetno druženje. Aktivnosti v kobilarni bodo namenjene celi družini, v prijetnem sončnem dnevu pa boste lahko srečali tudi Prešerna in Julijo ter prisluhnili pesnikovi poeziji. S Prešernovimi verzi bo prepletena tudi predstava lipiške jahalne šole, ki se ji bodo na praznični dan pridružili posebni gostje, vrhunskimi mednarodno priznani glasbeniki Tinkara Kovač, Tomaž Nedoh in Stefano Bembi.

foto: Kobilarna Lipica

V Hotel Maestoso bosta – poleg toplih napitkov, izbranih sladic in izvrstne kulinarike restavracije Gratia – vabili dve razstavi. Prva bo predstavila motive Krasa in lipicancev, kot so jih zasnovali udeleženci 3. Eks tempora Kras v organizaciji Kulturnega društva Kras, druga z naslovom »Prosto po Prešernu«, pa ustvarjalnost učencev Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana.

 

 

8. februarja bo vstop v Kobilarno Lipica prost. Doplačilo je predvideno za vožnje s kočijo, program »Spoznaj konja lipicanca« in predstavo lipiške jahalne šole.

Ogledi, predstava in redne aktivnosti v kobilarni bodo izvedeni tudi v vsakem vremenu. V primeru slabega vremena odpadejo zunanje animacije.

Dogodek bo potekal skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za ohranjanje zdravja. Za vstop v Kobilarno Lipica je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine