4.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Mladinski pevski festival v Celju

Piše: Jože Jan

Drevi ob 18. uri se bo po dveh koronskih letih v Celje vrnil Mladinski pevski festival. Letos bodo festival oblikovali mladi iz vse Slovenije. V Celju se bo predstavilo več kot 300 pevcev, zborovodij ter instrumentalnih zasedb.

Tradicionalni Mladinski pevski festival se v Celje vrača na razširjen način: festival bo srečanje srednješolskih zborov vse Slovenije. Poleg pevskih zborov bodo nastopili tudi instrumentalna zasedba GCC The Šlagers, zasedba LPS (letošnji zmagovalci Eme 2022, ki bodo Slovenijo maja zastopali na tekmovanju za pesem Evrovizije) in nekdanji dijaki celjskih srednjih šol, vokalni solistke in solisti Sandra Feketija, Željka Predojevič, Sergije Lugovski in Boštjan Korošec.

Letošnji festival je posvečen nedavno preminulemu skladatelju Jakobu Ježu, ki je velik del svojega bogatega opusa posvetil ravno mladinskim zborom.

Mladinskega pevskega festivala se bodo udeležili pevski zbori I. gimnazije v Celju, I. in II. Gimnazije v Mariboru, Gimnazij Brežice, Celje – Center in Nova Gorica, Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Maribor, Šolskega Centra Celje in Zavoda sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije Ljubljana.

Festival organizirajo  Gimnazija Celje – Center, Zavod Celeia Celje, projekt pa je finančno in vsebinsko podprl tudi Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Festival bo potekal na Muzejskem trgu, v primeru slabega vremena pa v Celjskem domu. Vstop je prost.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine