9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Mir in spokojnost!- Sporočilo Svete noči, ki bo odmevalo iz Postojnske jame

Veseli smo, da bo ob zaključku jubilejnega leta na 29. Živih jaslicah posebej svečano zazvenela tudi Gruberjeva Sveta noč, ki tako kot Postojnska jama letos praznuje veličastnih 200 let.

Na predbožični večer, leta 1818, sta v Oberndorfu pri Salzburgu Joseph Mohr in Franz Xaver Gruber povezala danes zimzeleno melodijo z znamenitimi besedami in nastala je Sveta noč! Skladba, ki ima svoj izvor v času trpljenja in odrekanja, v obdobju, ko so napoleonske vojne pustošile po evropskem kontinentu, se je ohranila vse do danes. Zakaj?

Sveta noč prinaša vedno aktualno željo po miru in pripadnosti, ki je v 200 letih obkrožila svet in dosegla tudi najbolj nedostopne kotičke.

Že 29. leto bo tako zazvenela na Živih jaslicah v Postojnski jami, kjer jo bo interpretiral zmagovalec letošnje slovenske popevke Alex Volasko. Prepričani smo, da bodo v edinstvenem ambientu čuti obiskovalcev osredotočeni na čudež božične zgodbe, vsakodnevna naglica in pehanje za stvarmi, ki so drugotnega pomena, pa bosta pozabljena. Sporočilo Svete noči, ode življenju in družini, se bo tako dotaknilo srca vsakega posameznika.

Upamo, da bo glas iz podzemlja segel tudi na prosto in se bo božična želja, v svet poslana v času odkritja Postojnske jame, končno tudi uresničila. 

Vir: Postojnska jama

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine