2.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Mednarodni festival »Čili in čokolada« v Mariboru

Piše: Jože Jan

V petek, 25. marca in soboto, 26. marca, bo od 10. do 21. ure na Trgu Leona Štuklja v Mariboru Mednarodni festival »Čili in čokolada«. Na festivalu se bo zbralo več kot 30 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine.

Na festivalu sladkih in pikantnih užitkov se bo pokazalo, zakaj se nasprotja privlačijo. Ustvarjalci bodo na festivalu predstavili svoje slastne in pikantne izdelke ter obiskovalce popeljali na posebno pekočo in sladko avanturo.

Za vse ljubitelje čilija in čokolade bodo na voljo čokoladne fontane, poslikava telesa s čokolado, pogovori z mojstri čokolade, slaščičarske mojstrovine in delavnice, kreativne delavnice s čokoladnimi mojstri, delavnica za otroke, različne čili omake, čili piva, čili vina in mnogo drugega.

Na Trgu Leona Štuklja bo tudi atraktivna street food ponudba jedi s čilijem in čokolado iz foodtruckov Street Food Market Maribor & Street Food Market Austria.

Kot dobrodelna nota festivala pa bo potekala Slikarska akademija, kjer bodo štirje akademski slikarji v živo slikali na platno s čokolado. Slike bodo namenjene za licitacijo slik, dobiček pa namenjen socialno ogroženim.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine