3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Mariborska in ljubljanska univerza dosegli visoki mesti na Timesovi lestvici najboljših univerz v novih članicah EU

Revija Times Higher Education je med najboljše univerze v 13 članicah EU, ki so v unijo vstopile po letu 2004, uvrstila tudi mariborsko in ljubljansko. Prva je zasedla 9. mesto, druga pa 11. V raziskavo je bilo vključenih 100 raziskovalnih univerz, izmed katerih so izbrali najboljših 53, so sporočili z Univerze v Mariboru.

Revija Times Higher Education že 14 let objavlja pregled najboljših univerz v Evropi, Aziji, Afriki ter Severni in Južni Ameriki. Pripravlja jih na osnovi obsežne Timesove baze podatkov, mednarodne ankete o ugledu posameznih univerz in podatkov iz baze Elsevier Scopus. “Times je ocenjeval kakovost univerz na področjih raziskovanja, citatov, prenosa znanja v gospodarstvo, poučevanja in mednarodne vpetosti,” so poudarili na mariborski univerzi.

Na lestvico se je uvrstilo največ univerz s Češke, Poljske, Madžarske in Romunije. Med prvih deset so se, poleg mariborske univerze, uvrstile tudi tri češke, dve ciprski, estonska, madžarska, poljska in hrvaška univerza. Najvišje mesto je zasedla estonska Univerza v Tartuju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine