2.9 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Ljubezen gre skozi želodec – prihodnje predstave komedije

Piše: Jože Jan

»Ljubezen gre skozi želodec« ali »Rajši 60 let srečen kot 90 tečen« je komedija, ki govori o odnosih: odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih navad, predpisov in standardov.

Prihodnje predstave komedije so napovedane v naslednjih krajih:

21. oktober 2021, ob 19.30 – Kulturni center Litija

23. oktober 2021, ob 19.00 – Kulturni center Semič

5. november 2021, ob 19.30 – Mestno gledališče Ptuj

18. november 2021, ob 19.30 – Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice

V komediji spoznamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje gospodovalne mame. Mama je sicer prepričana, da Meta ne dosega družbenih standardov: nima partnerja, nima otrok, ne ukvarja se s športom, nima družabnega življenja. Po maminem mnenju ima Meta samo – preveč kilogramov. Spoznamo pa tudi Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Lahko si predstavljamo, da bo med komedijo prišlo do mnogih prepletov in zmešnjav.

Avtor in režiser komedije je Jernej Čampelj, igrajo Urška Vučak Markež, Saša Klančnik in Maja Martina Merljak.

O avtorju in režiserju

Jernej Čampelj je leta 2012 diplomiral na AGRFT v Ljubljani, smer dramska igra in umetniška beseda.

Od zaključka šolanja je samozaposlen v kulturi. V tem času je sodeloval z raznimi gledališči v Sloveniji ter režiserji. Sodeloval je pri več kot 40 produkcijah predstav in znotraj teh je ustvaril več kot 50 vlog. Piše tudi poezijo, besedila za glasbene skupine, razne video produkcije in velikokrat pri predstavah, v katerih igra, pomaga in prispeva dramatizacijo besedila. Za svoje igralsko delo je v Beogradu prejel Mednarodno nagrado Fist za najboljšega igralca festivala po mnenju strokovne žirije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine